Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: KFUM-träffen lång (2022-05-15)
KFUM-träffen lång (2022-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Lockhyttan, Skärmarboda-Klockhammar
Arrangör: KFUM Örebro OK
Distans: 6,55 km (H45)
Sträcka: 8.94 km
Tid: 93:38
Dags igen, ut i vårsolen!

K1
Snäll öppning. S till rågången, fortsätta till diket och sedan följa det S.

K2
Velade mellan att springa rakt på eller att springa väg runt. Det blev springa runt. När det var dags att lämna brantkanten för attack dök det upp flera löpare på väg åt samma håll, det bidrog till att hitta rätt. Bland dessa fanns LOK som startade några minuter efter mig.

K3
Jag hade stor respekt för den här delen av banan. Andra från K2 verkade gå mer SO, jag siktade direkt S mot högsta höjd. Sedan försökte jag förhålla mig till högsta höjd under strecket. Rundar den och drar SV, får träsket och fortsätter sedan upp på nästa topp. Nu är det inte så mycket kvar. Jag kan kan ta mig ner i nästa blöta och fortsätta S. Bra löst, sakta och säkert.

K4
Jag bestämmer mig tidigt för att ta högsta höjd V om strecket. Att följa sluttningen runt skulle vara ren bingo för mig. Efter sista topp kan jag följa det gula ner, ser branten i V och kan gira O genom planteringen och när jag närmar mig och anar skärmen möter jag LOK från K2 som tydligen varit ute och snurrat.

K5-K6
Gåorientering med riktning i ryggen, båda var ganska skymda, särskilt K6.

K7
Jag vill ta mig ner till det gröna eller hygget på östra sidan av sluttningen. Jag läser på stenar, jag försöker förhålla mig till hygget. Det gröna var otydligt men till slut kom släpstigen. Här dök även Måsen upp, hade sett'n även vid K4 och K6. Vi tog den tillsammans.

K8
Måsen gick längre ner, jag ville gå upp. Det här kändes för svårt men jag försökte hålla så god koll jag kunde. Spana mycket försök fånga in så mycket info som möjligt, i värsta fall blir jag uppfångad av vägen. Jag tror jag såg storstenen och strax märker jag en löpare längre ner. Ungefär samtidigt som jag ser Måsen ser jag skärmen. Bingo.

K9
Första stopp vid vätskan. Jag funderade en del på vägvalet på vägen fram. Springa stig NO eller stig N och sedan åla sig in genom träsken? Stig NO kändes tryggare, oklart varför. Från vägöglan var det kämpigt uppför, över hygge och genom grönt. Jag ville se T men såg det aldrig. Kämpar på mot högsta höjd och avser ta det därifrån. Jag spanar efter min sänka men ser inget så solklart att jag tycker det är värt att lämna spåret mot högsta..tills jag finner en blötsänka på andra hållet. Den tar jag fasta på och vänder tillbaka ner, där sitter skärmen tydligt vid en jättesten. Bra löst ändå.

K10
Kort sträcka, ingen idé att rusa iväg. Jag får stenar men drar ändå till fel höjd. Blir stående vid träskkanten men förstår strax läget.

K11
Den här kändes tacksam. Det är ju bara att följa första träsket och styra vidare till nästa. Jag vet att jag är för långt N och försöker korrigera med hjälp av träskön. Det gör jag bra men när jag sedan ska gå V drar jag N. Kommer för långt och hittar annan sten. Försöker agera på det men hittar inget. Istället för att irra går jag snabbt upp på högsta höjd. Jag noterade inte stenen nedanför men antog ändå att jag var däromkring. Går S men ut på västra udden istället för östra. Fattar det efter ett tag och får gira O. Det var inte här jag skulle bomma, sex minuter säger winsplits.

K12
Springa N om förbjudna eller ta sig ner till vägen? Jag var trött och ville göra det så enkelt som möjligt. Väg alltså. Försökte gå upp strax efter hygget och sedan hitta kanten. Jag kom rätt på, lite turligt.

K13-M
Löpning

Det här kändes bra. Många svåra kontroller löste sig fantastiskt bra. Härligt väder också. I efterhand kollade jag tidigare kartor från området och noterade att K4 och K12 har jag besökt förut. Det här kan vara avslutet på vårsäsongens tävlande.
Visa kommentarer (0)
 
KFUM-träffen lång (2022-05-15)