Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Poängtävling 3 (2022-05-03)
Poängtävling 3 (2022-05-03)
Kategori: Tävling
Karta/område: Dammsjön östra och södra, Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,95 km (Bana 2)
Sträcka: 6.99 km
Tid: 72:24
Tisdag, vi kör igen.

K1-K2
Ner till de läckra bäckravinerna. Jag kommer direkt på en sänka som verkar gå snett ner mot bäcken. Då tror jag att jag är lite S om kontrollen men en bit på väg ner anar jag en löpare på hyllan ovanför, aha. Där satt den. Drog sedan S, passerade två sänkor och på nästa hylla satt tvåan.

K3
Går grovt mot rätt höjdparti, tar mig upp och ser en tidig sten. Bedömer att det är den O om ringen men då dyker det upp en löpare från ett annat håll och stämplar. För bra kontrolltagning.

K4
Det blir ett mellanting, försökte undvika hygge men ville ändå styra runt det, fastnade då i stenigheten istället. Jag har sedan bra hjälp av höjdpartiet runt K10 för att få in rätt riktning. Jag ser stenarna och blir uppfångad av beståndsgränsen, korrigerar lite V och får den.

K5-K6
Jag tar mig ut på vägen via raster och hygge. Tuggar stig och väljer att lämna vid sista sänkan. Jag passerar de bägge steniga höjderna men är lite osäker vilka som var vilken. Jag väljer att gå S..och jag går också strikt S men från "fel" höjd och då finner jag ingen brant. Visst det var lite slappt men värre att jag på nästa hylla inte fattar att jag kommit för långt. Jag fortsätter upp till nästa platå och måste då inse att jag gått för långt. Jag läser in mig på det öppna träsket N om K6. Säkrar då upp med att stämpla K6, orienterar mig tillbaka på ett helt ok sätt. Springer tillbaka till K6 igen.

K7
Rattar in kompassen och kämpar på. Det var väldigt fint runt kontrollen. Mörkgrön mjuk mossa som underlag.

K8
Jag blev lite onödigt försiktig med bäcken. Rundade antagligen den i onödan. Det var lite jävligt runt hygget och jag fann ingen solklar attackpunkt förutom K4. Där tar jag ut en riktning och försöker forcera, det var lite ljusgrönt den första biten söderut. Vid nästa beståndsgräns öppnar det sig, väldigt fint igen. Där sitter en kontroll också, passande.

K9
Jag tar ut en kompasskurs igen. Forcerar så gott det går, jag vet ju att det finns en stig som fångar upp bakom. Den behövdes inte den här gången för jag kom nästan på metern rätt på.

K10
Det blev lite kurvigt, ut på stig, tillbaka över hygget innan jag vrider NO mot rätt höjdparti.

K11
Jag blir stoppad av plockepin, jag visste ju att det fanns där men ändå. Jag väljer att backa och båga runt. Jag har en annan löpare i blickfånget som används som måttstock, närmar mig och stämplar strax efter.

K12
Har fortsatt koll på ryggen även om den börjar dra ut gummibandet.

K13
Ser ryggen och väljer att hålla koll på den än att gå ut på stigen i V.

M
Löpning

En fin kväll men en trevlig tur i skogen. Lite mer bomtid än i helgen men hej, det var ju träning.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 3 (2022-05-03)