Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Tisarträffen medel (2022-04-30)
Tisarträffen medel (2022-04-30)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Hamra, Skåle, Hallsberg
Arrangör: OK Tisaren
Distans: 3,82 km (H45)
Sträcka: 4.87 km
Tid: 54:56
Vårtävlingarna radar upp sig och det gäller att hänga med för snart är det vårstopp. Idag medel i ett område vi bara besökt en gång tidigare, det var en Jukolaträning 2013. Några tävlingar har inte hållts här sedan andra sidan 90-talet.

K1
Delvis säker, delvis förvirrad. Jag hittade rätt höjd men det var massor med folk, från och till alla håll. Jag finner det andra T och kan då fortsätta vara jag-stark och fortsätta ner till rätt sten.

K2
Skråar efter bästa framkomlighet och går upp när träsket öppnar sig. Det var lite tidigare än planerat men jag fortsatte tills skärmen kom.

K3
Det blöta såg väldigt blött ut så jag offrade ett gäng höjdkurvor för att nå vägen. En annan löpare ger sig upp i skogen och när jag kommer dit kan jag konstatera att det är här beståndsgränsen går. Upp i slänten spanandes skärm funkade fint.

K4
Nu mer styr på beståndsgränsen och branten ska ju hänga där, på kanten. Det gjorde den.

K5
Först ville jag ta högsta höjd men sedan såg jag möjligheten att skråa N till stigen. Så blev det. Väl där ute ser jag att det finns en sänka upp från träsket som ger fin ingång till min punkthöjd. Taget och väl utfört. En relativt bra sträckplacering också.

K6
Försöker nå gulhöjden och gör tydligen det men det kändes inte så tydligt i verkligheten. Fortsätter i alla fall och vrider rätt. Det fanns en del andra runt omkring som bidrog i letandet.

K7
Sluttningskontroll, jag vill nå stigen och väljer att gå via högsta höjd. Det är lite gruvhål i krokarna, de kan ha stört kompassen men jag var medveten om det. Jag når stigen oväntat precist där jag ska lämna den. Andra löpare ansluter vilket stärker uppfattningen att vara rätt.

K8
De andra går ut NO men jag vill direkt ner till nästa stig. Tidigt får jag dubbeln sten-höjd och går ner, passerar en brant och kan tryggt fortsätta ner i rätt sänka. Snyggt!

K9
Den här ser svårare ut men..jag borde ju kunna följa brantkanten och vara vaksam på höjder. Skråar bort till stigen och ser branterna ovan och fortsätter rätt över. En annan löpare som jag sett vid flera kontroller ligger en bit framöver. Det blir som förväntat, höjdparti dyker upp och vi får den.

K10
Först funderade jag på att använda stigen en bit upp men andra löpare fick mig att lämna tidigare. Den första platån är tydlig, vi fortsätter uppåt och drar åt östra sidan. Jag litar på och kollar in de andra men de har inte koll. Vi blir fler och fler förvirrade. Jag blir stående vid en tydlig kant och övertygar mig om att vi gått för långt S. De andra drar iväg V och jag går N. De hade mer rätt än mig och jag förlorade 4-5 minuter. Jag borde siktat på högsta höjd för inläsning.

K11-M
Jag håller ihop resten, grovt S till rätt höjd för K11, upp på högsta höjd och fortsätt SO för K12, stigblandade vägval för K13-K15.

Ännu en fin vårdag. Mycket bra O och skön känsla. Kroppen var inte på topp efter förkylningen. Det tar väl ett tag innan en är tillbaka. Imorgon blir det långdistans.
Visa kommentarer (0)
 
Tisarträffen medel (2022-04-30)