Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Poängtävling 2 (2022-04-26)
Poängtävling 2 (2022-04-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Moamossen, Västra bergen, Norabygden
Arrangör: OK Milan
Distans: 3,7 km (Bana 3)
Sträcka: 4.55 km
Tid: 46:22
Efter en veckas förkylning valde jag en kortare återkomst, dryga tre kilometer.

K1
Jag planerade att tuffa på i riktning V och vid behov styra N vid sjön. En löpare framöver drog NV och vi andra följde efter. Onödigt. Kontrolltagningen gick ok men den satt längre in än vad jag bedömt och det var grönare omkring än vad kartan visar.

K2
Går ut onödigt snett till vägen men löser kontrolltagningen fint genom att stämma av med det som finns omkring vägen.

K3
Jag planerar att ta mig förbi grönremsan. Därefter kan jag korrigera vid behov. Det finns ett öppet rasterområde att luta sig mot. Ja, jag planerar inget vad gäller kontrolltagningen. Det gör jag nog nästan aldrig. Jag börjar med att gå mot första storstenen sedan finner jag en traktorstig upp i sluttningen. Den hjälpte mig att finna nästa grönområde. Sedan driver jag mot mitt höjdparti, lite upp lite skrå O till jag ser de öppna partierna. Jag går upp på det första öppna och en annan löpare är precis före mig till kontrollen från ett annat håll.

K4
Här bestämde jag mig för att ta mig ner för höjdpartiet och sedan följa det SO. Jag fick träsket och kunde säkert runda branterna och ta mig upp på rätt hällar.

K5
Nu byter jag strategi och försöker hålla mig på hällarna söderut. När de tar slut är den stora sänkan jättetydlig. Där väljer jag att ta höjd. Jag är med på högsta höjd men får inte ihop det med alla branter jag tycker mig se. Motvilligt drar jag SO och får den. Det var en annan utlöpande som fick mig att fortsätta rätt.

K6
Här vill jag ta mig ner från höjden O och fortsätta N och styra vidare med hjälpa av något, i första hand det stora gulhöjdspartiet N om strecket. Utförande blev ungefär så. Träsken var tydliga och jag fann den mindre gulhöjden och rundade den. Där såg jag det frestande större gulhöjdspartiet i O men jag höll mig kall och drog N. En annan löpare gled in på höjderna precis före mig och det underlättade kontrolltagningen. När jag stämplade här var placeringen 30.

K7
Den andra löpare går ut V, då valde jag att gå N. Rasterområdet är tydligt och jag följer det. Vid storstenen vrider jag V rakt mot min del av höjdpartiet. På väg upp ser jag löpare komma in från flera håll och det är inga problem att hitta rätt.

K8
Inte långt kvar nu. Jag går ut N och glider ner på O sidan om branterna. Jag ser rasterområdet och har även en förtroendegivande rygg att följa. Det öppna träsket är tydligt och plaskvått. Efter grönremsan är det öppet och löpvänligt, alla stenar syns på håll. Efter fjärde och nionde split avancerade jag till plats 21, utan någon märkvärdig tempoökning eller särskilt svåra kontroller.

K9
Ryggen går mer N. Det tilltaget förstod jag inte då, jag ville mer rakt på. Här var det tätt och grönt. När jag når streckade diket vågar jag inte annat än att följa det N och följa nästa fram till skärm.

K10
Såg ut som en bingokontroll. Jag försöker hålla riktning O men det är grönt och svårt att få styr. Jag kommer i alla fall fram till det öppna där det är vitt. Jag tror att jag lyckats hitta den vita flis mellan träsk och öppna. Då ska jag hålla N-kanten av vita och sedan gå O. Det är svårt att hålla O här också men jag försöker ha blick och öron med mig. Tycker mig höra andra S och drar lite ditåt. Blir stående vi en rejäl grushög. Hittar inget sådant på kartan, konstigt. Då kommer en junior och hoppar ner bredvid högen..där är ju min grop, tack för det.

M
Löpning.

Det var kul att komma ut i skogen efter en vecka i lägenheten. Jag sköter orienteringen bra, löpningen kändes sådär men jag förtog mig inte. Nu blir det tävling till helgen igen.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 2 (2022-04-26)