Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Häxjakten (2022-04-14)
Häxjakten (2022-04-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Björnön, Vinköl, Skara
Arrangör: IK Gandvik
Distans: 5,59 km (H45)
Sträcka: 7.32 km
Tid: 60:39
Nattsäsongen var ju över, lampan lagd på hyllan, när vi bestämde oss för att påskorientera lite. Vi bussades ut från Ardala till Syltan, Skaraborg på riktigt.

K1
På väg till startpunkten planerar jag att fortsätta S till violetta stigen med attack söderifrån. En annan löpare i samma startpuls drar rätt O vi startpunkten, jag gör samma. Efter det gröna rusar jag på med grov O-riktning. Mycket god framkomlighet och pigga ben. Studsar på en brant, antar då att min reflex sitter i SO. Icke. Studsar mot det gröna i O, mot en reflex S om jordvallen. Tycker inte att reflexen sitter vid en sten, den är för låg för det, tänk lite högre än knähöjd. Antar att det istället är punkthöjden S om min reflex. Icke. Springer tillbaka, minns inte om jag fattat något eller gjorde det på chans. Tappar sex minuter direkt.

K2
Rusar iväg igen, muttrande över hur kass jag är. Bestämmer mig för att runda det gröna. Löparen framför mig girar av vägen innan det gröna, jag följer. Det är platt, lite diffust, vi är flera som trevar oss fram. Vid några punkthöjder ser jag aktivitet S om oss, drar dit.

K3
Efter två lite impulsiva vägval försökte jag strukturera upp det lite. Jag går ut N, korrigerar på vägen och går över höjden. På väg ner ser jag reflexen samtidigt som andra irrar i NO.

K4
Fortsätter med bättre ordning, upp till stigen följ den och attackera efter kröken.

K5
Långsträcka!
Siktar grovt mot det förbjudna. Det var inte helt solklart i terrängen var jag fick och inte fick vara men jag lyckades hålla mig på rätt sida, och jag var inte ensam. Naturligtvis vill jag tugga stig efter vägpassagen men jag hamnar bredvid. Inte heller med det är jag ensam. Jag struntar i det och söker den bästa löpbarheten. Jag tror att det fanns ryggar och lampor till hjälp vid attacken.

K6-K7
Här är vi lite av ett tåg, jag håller koll på nålen till K6 och K7, ryggar och lampor löser detaljerna.

K8
Loket drar ifrån eller drar fel men jag har en rygg kvar. Riktningen är hyfsad och jag fokuserar på att fånga in diket med gul kant. Jag följer upp på fel höjd men vi kan snabbt korrigera.

K9
Vi är flera löpare ute på vägen, de försvinner en och en in, S. Jag vill hitta den otydliga stigen men är lite för het. Tycker mig ha bra koll på de gula områdena och fortsätter försiktigt framåt. De flesta lamporna är mer O än vad jag är. Strax kommer jag upp på en kant och någon röjer en reflex. Det här blev min bästa split.

K10-M
Ganska tacksam avslutning, lite osäker på hur nära tomten jag var men det ser ok ut. Mycket hjälp i kontrolltagningen av K10, stor försiktighet till K11 och sedan mest löpning.

Trots svag inledning blev totalupplevelsen bra. Det var kul, det gick snabbt, jag skötte många sträckor bra, delvis tack vare ryggar och lampor. Benen kändes väldigt pigga, något jag fick en försmak av redan på mitt egna intervallpass i måndags. Påskupplevelsen fortsätter med sprint imorgon.
Visa kommentarer (0)
 
Häxjakten (2022-04-14)