Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Tibrotrippeln medel (2022-04-02)
Tibrotrippeln medel (2022-04-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rankås, Tibro
Arrangör: Tibro OK
Distans: 4,44 km (H45)
Sträcka: 6.44 km
Tid: 65:53
Flera gånger har jag fått tipset att Tibro har bra arrangemang. Äntligen fick jag till ett besök!

K1
Lämnar stigen vid sänkan, håller mig i kanten och får första stenen. Flera löpare strålar samman, jag blir osäker men fortsätter framåt och får den fint.

K2
Har grov riktning men siktar mest på högst höjd. Säkrar upp genom att nästan nudda huset innan jag vrider S mot kontrollen.

K3
Jag såg inte ens att det fanns stigvägval S. Lika bra det, lite väl långt? Jag vill använda träsken, är lite orolig för att hamna vid det norra. Därför sprang jag lite S uppe på åsen. Det gick en fin stig norr om södra träsket. När det tar slut bestämmer jag mig för att ta mig upp till stigen på åsen. Det finns en stigkrök som kan vara lämplig attackpunkt. Jag ser sedan lite fel på vinklarna och tycker att det är bättre att lämna strax innan kröken för då får jag rak O riktning. Jag lämnar alldeles för tidigt och där finns inte min kontroll. Söker vidare men retirerar till stigen igen. Hittar snabbt kröken och vänder tillbaka, så lätt när en gör rätt. Tre minuter bommade men det tog som femton mentalt. Notera också att under hela tiden jag irrade var jag helt solo i området.

K4
Går grovt S, ser hygget och kan styra rätt med hjälp av det. Stämplade även en annan kontroll på vägen.

K5
Nu vill jag stiga, läser karta på stigen och bestämmer mig för att attackera från det gula. I läsandet tappar jag koll på hur långt jag kommit. Viker in vid första bästa öppna område och går på attack. Intet. Men men, då ser jag att det fanns ytterligare ett gult parti utmed stigen. Så lätt fälla och jag trillar hela vägen ner. Inte heller här ger winsplits mig någon bomtid. Tro mig, det kändes som en bom.

K6
Jag var lite för het igen, såg inte att det fanns en passage rakt S. När jag väl upptäckte det var det för sent. Samtidigt var det kanske enklare att attackera från min spång? Försöker hålla S men drar V. Kanske trodde jag att jag var på den mindre höjden i ringkant? Fortsatte SV tills jag såg vägen, då chansade jag tillbaka O. Inte heller här ger winsplits någon bomtid, så slappt.

K7
Nu tog jag jävlarimej ut en riktning. Det gick rätt men jag var ändå tvungen att stämpla i gropen längs strecket.

K8
Hybrisen slog till direkt, från vägen jag nog gå på riktningskänsla. Trodde jag lyckats när jag såg en skärm till höger. Inte min, såg ut som ett röse. Är det det som de bruna trianglarna? Då är det nog det jag ser, bara att gå lite V med svag dragning N. Inte förrän jag ser träsket på håll vänder jag tillbaka. Tillbaka på chans såklart, ny vändning, följer några ryggar, något måste jag ju komma till. Rätt. De bruna trianglarna visar sig vara den nya symbolen för kolbotten. Nu ger winsplits mig 3.30 bomtid.

K9
Gör som vid K7, tar ut en riktning och lyckas fullt ut. Ovanligt.

K10
Går grovt V och har blicken med mig.

K11
Spiken i kistan. Ut på stig, ser skärmen vid stigkorset. Därifrån kan jag gå N. Tyvärr bestämmer jag mig för att det jag ser i N är det grönprickade. Då är det bara att dra NV. Där finns det inte mycket för mig att hämta. Inget stämmer såklart, det har funnit flera tecken på det. Nu börjar de bli så många att jag nästan måste ge mig. Hittar en sten vid stig och misstänker min position. Drar S och hittar K12, då så. Trasslar mig igenom det gröna och får den. Tio minuter till skogen säger winsplits.

K12
Trasslar mig tillbaka och känner igen mig längs vägen.

K13
Springer tillbaka mot stenen, väljer att ta mig igenom vid det öppna området. Det går fint och jag läser av rätt när jag kommit igenom.

Härlig terräng i min smak, snabbt och ganska öppet. Det var en bra chans på Sverigelista som jag sumpade ordentligt. Hade i alla fall tur med vädret.
Visa kommentarer (0)
 
Tibrotrippeln medel (2022-04-02)