Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Kringelträffen medel (2022-03-19)
Kringelträffen medel (2022-03-19)
Kategori: Tävling
Karta/område: Vaskasjöarna, Järna norra
Arrangör: Södertälje-Nykvarn OF
Distans: 4,24 km (H45)
Sträcka: 6.1 km
Tid: 78:33
En dagsutflykt till Järna och solig orientering.

K1
Retlig start där snabbaste vägen inte går via startpunkten och den snabbaste korrekta vägen går tillbaka genom startfållan. Nu tar det emot att välja det vägvalet och ingen från min startpuls vågade. Istället var vi flera tillsammans ner i sänkan och upp på andra sidan. Jag lyckades hålla mig på min kant och inte följa de flesta andra mer O. Bra start!

K2
Tråkigt tidig rastipanik men det kostade inte så mycket.

K3
Jag minns inte varför jag tappade riktningen men från kartan drar jag slutsatsen att det var grönområdet. Jag kom för långt ner men hade flax som kom upp rätt och fick den så snabbt. Trots det, tre tappade minuter redan här.

K4
Bra känsla för det gula och lite andra löpare leder mig rätt

K5
Grov riktning och vetskapen om säker uppfångare satte ramarna, andra löpare röjde skärmen.

K6
Stigar och vrider upp, på väg upp i slänten ser jag skärmen.

K7
Håller bra grov riktning och ser andra löpare stämpla framöver. Sedan försvinner den för mig, en ungtupp blåser förbi och leder mig rätt.

K8
Jag går grovt O och prickar stigen precis vid korset. Är sedan bra med på det gula och vrider ner. Jag är osäker till en början med många dras åt ett visst håll och där ser jag branthöjden.

K9
Det finns andra löpare åt samma håll, jag försöker hålla grov koll på riktningen och läsa på höjd formationen. Jag är ända nere på stigen och studsar innan jag kommer rätt.

K10
Jag vänder ner igen för löpbarhetens skull. Nu känner jag igen en Ravinenlöpare framför mig. Jag fångar in det gula, fattar att jag ligger långt ner och vänder upp rätt. Har naturligtvis lite hjälp av Ravinen framför.

K11
Vi följs delvis åt upp på flacken, genom träsket och bli stående vid stigarna. Jag tyckte höjden verkade gul och att vi skulle ner S. Då fångar Ravinen in storstenen och saken är biff. Det här var min peak för dagen. Sedan K4 har jag skött mig helt ok, plockat tillbaka alla placeringar jag tappade på K3.

K12
Jag läser länge till K13 men när jag passerar två andra löpare som konstaterar att de är vid kombon dubbelsten och brant hajar jag till och kollar läget. Shit, jag ska ha K12 och den är då..nästan här. Ser Ravinen dra på O..följer..nej han måste varit på väg ut, vänder och ser den övertydligt.

K13
Försöker hålla rätt kurva och se när formationen svänger. Den satt mycket längre ner än vad jag tänkt mig.

K14
Går mest N, ser stråk, spanar efter det gröna. Kanske kan jag se mjuka sänkan? Ger mig inte i något grönt som visar sig vara rätt nyans.

K15
Virrig riktning men träsket var ganska häftigt att se. Jag vänder mot sydändan och kommer faktiskt rakt på. Flax.

K16
Här skulle loppet spricka, varningar hade inte saknats. Jag måste blandat ihop detaljerna lite. Jag tänkte stiga mig förbi det gröna V. Jag lämnar stigen direkt efter vändplan som om jag ville till K12 eller K13. Tänker också att jag lika gärna kan fortsätta ner till träskkanten och sedan gå V till gulstråket. Nere i kanten tycker jag att det är grönt ovanför, att det finns en otydlig stig. Jag famlar, hittar K13. Sluggar mig fram i träskkanten och söker gulstråket, ser flera halvdåliga kandidater. Drar till slut upp, det måste vara här nu nånstans. Det var tydligen en beståndsgräns jag såg, men det fattade inte jag. Jaha, neråt igen, aha en blötsänka! En sådan ska finnas SV om kontrollen, vänder upp igen. Äsch, tillbaka till blötsänkan. Öhh, det finns en blötsänka till, i det gröna. Ja, det var ju väldigt grönt här, det hänger ihop ju. Nu lyckas jag komma rätt men det har kostat 15 minuter och loppet.

K17-K20
Fixar snurren ganska bra, nu börjar banorna gå ihop och vi är ganska många åt samma håll men jag har hyfsad koll.

K21
Jag hittar en bra väg ner mellan branterna men ligger helt fel i läsningen ner på storstigen. Efter den första går jag på attack mot näsan där stenen ska sitta, tyvärr intet. Fortsätter ändå framåt av någon anledning. Jag kommer på stigen precis vid korset och då börjar jag fatta, det är först nu det är lönt att attackera den jävla nässtenen.

Det var en härlig vårdag och emellanåt bra O. Järna erbjöd också ett bra bageri och café i väntan på pendeltåg.
Visa kommentarer (0)
 
Kringelträffen medel (2022-03-19)