Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Ullmax Vinterserie 6 (2022-02-16)
Ullmax Vinterserie 6 (2022-02-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Askersund, Solberga
Arrangör: Örebro Läns OF/Askersunds OK
Distans: 4,85 km (Mellan)
Sträcka: 4.96 km
Tid: 60:09
Det var länge sedan jag lyckades med ett hänglopp. Tåget försvinner, jag väljer fel rygg eller så är det något helt annat som frånvaron av o-förmåga.

K1
Jag ställde mig mitt i fältet bland de utlagda kartorna. Nu skulle jag bara flyta med. Starten går och tåget rullar. Det dras ut mer och mer och sedan lämnar vi stigen. Shit varför åt detta håll, ska vi inte åt andra hållet. Tvekar..ah kartan uppåner. Såklart att inte alla andra springer åt fel håll va. Jag hamnar bakom Karin & co. Det är ok, Karin brukar ha koll. Tycker vi drar för långt S och sedan ser jag andra lampor längre N. Jag lämnar, drar N och närmar mig de andra lamporna. Då är jag vid S-kanten av träsket (det fattar jag inte då). Hmm, de där springer nog en annan bana bäst att vända tillbaka till gruppen. Jag "genar" såklart genom det gröna. Inte minst ljuskägla röjer gamla gruppen, såklart. I'm on my own efter fem minuter. Varför fortsätter jag S? Jag vet inte men sjuan sitter där i alla fall. Då har jag koll på vart jag är. Vänder tillbaka och hittar stigen, gör en först misslyckad attack för att sedan hitta rätt. Så tungt.

K2
Nu försöker jag gå grovt N. Blir lite het och går upp på första höjden, först däruppe fattar jag att det finns en höjd innan min. Det blir ingen bra kontrolltagning, jag glider av höjdpartiet och börjar misströsta lite men, jag måste ju vara rätt, då ser jag den på håll längre upp.

K3
Planen är att styra mot det gröna och sedan gå precis N om det. Sedan kan jag följa stigen (som senare visade sig vara ett staket) och vika av vid lämplig attackpunkt. Jag tycker mig få de grejer jag vill men det går lite väl långt. Nu minns jag inte riktig vad jag så och upplevde förrän jag kom till stenmuren. Där läste jag in mig på riktigt. Snirklade mig fram och ville komma fram till sjökontakt men blir stoppad av ett staket. Nej det finns inte på kartan. Då ändrar jag min verklighetsuppfattning och tror att jag är S som hyggesstaketet. Det tog inte slut så då blir det till att klättra över. Sökte mig på måfå NO. Hittar kombinationen stig och rejäl brant N om den. Letade på kartan men hittade inte. Herregud, en lampa! Jag sprang ditåt, nu följer jag, kanske kan jag läsa in mig på något. Det var ett bekant ansikte från OK Milan. Han var mitt uppe i en bom på K4. Han erbjöd sig att följa med till K3, jag avböjde men tog emot en grov riktning. Vi sågs precis S om träsket. Det tog tre minuter att leta rätt på min brant.

K4
Jag försöker håll N men halkar ner och ner. Lyckas ändå fånga in den en bit upp. Dagens bästa kontroll för min del ikväll.

K5
Jag tar ut en kompassriktning. Jag vill försäkra mig om att komma på rätt sida det gröna. I början sugs jag såklart in i det gröna men lyckas slita mig loss. Jag halkar ner i spenaten igen längre fram. Jag trodde inte jag var så djupt in i den som spåret visar. Kanske är det därför jag letar reflex i ringkant? Jag ser ju hyggsänkan i NV. Jag borde naturligtvis sökt upp högsta höjd och agerat därifrån om jag inte sett reflexen på vägen. Kollar klockan, drygt 46 minuter. Jag har en bit att ta mig tillbaka och sällskapet ska inte behöva vänta hela kvällen. Det vore ju gött att hinna hem till fotbollen också. Tar mig mot den otydliga stigen SV om kontrollen och passerar tydligen precis bredvid, utan att se den.

M
Jag finner den otydliga stigen och kan fortsätta NV. Kommer fram till ledningen och där bågar stigen V för att sedan korsa gatan. Här peakar min o-förmåga för kvällen. Sedan tuggar jag cykelväg en kilometer, korsar ängen och tar mig upp till mål vid Solberga IP.

Katastrofinsats. Ger det här något positivt?
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie 6 (2022-02-16)