Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Ullmax Vinterserie 5 (2022-02-02)
Ullmax Vinterserie 5 (2022-02-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Rya, Lindesberg
Arrangör: Örebro Läns OF/Lindebygdens OK
Distans: 5,7 km (Mellan)
Sträcka: 7 km
Tid: 58:21
Vinterserie och masstart natt igen. Den här gången i ett snabbt och bekant område. Då passade arrangören på att lägga banor i de övre km-spannet. Vädret var kallt, ca -5, vilket närmare preciserat är lagom kallt.

K1
Långsträcka direkt. Tidigare under säsongen har jag inte fått träff med min hänglöpning. Samma visa idag. Jag valde att svänga vid startpunkten men det hade passat mig att följa den större massan runt S. Jag hade multipla Forsgrens före mig på vägvalet. Det ingav viss trygghet i alla fall. Jag nådde K1 i slutet av det andra vägvalets svans.

K2
Vägen till boet. Jag tar några ryggar, avancerar, tills ryggen är Karins. Jag följer tyst efter tills jag tycker att hon avviker. Jag fortsätter rakt men stigen blir lite otydligare för att sedan klarna igen. Då ser jag fler löpare framöver och antar att de kommer hjälpa mig till tvåan. Karin skulle jag inte återse på ett tag. Karins spelade inte in något spår men jag tror att hon drog lite mer O än vad som var lämpligt.

K3
Här var jag solo igen men det var inte så mycket att fundera över. Kör norrpil och lyft blicken. Tror jag såg stenarna vilket stärkte mig lite. När jag närmade mig kontrollen ser jag lampor igen och kan räkna ut var den hänger.

K4
Här var det inte lika solklart hur jag skulle attackera. Gå runt, nä. Ta ut kompassriktning, kanske men det är inte lätt när det lutar. Det blev ett mellanting. Lite skrå, lite O, lite löpbarhet. Jag hoppas hårt att stigen vid foten ska vara tydlig och fånga upp vid behov. Det blir det som händer och sedan tar jag inte många steg förrän jag ser en tydlig höjd vilket är vad jag behöver. Här gick det lättare och bättre än vad jag förtjänade.

K5
Nu ska jag stiga, solklart. Attacken får bli vid det gula som också skulle hålla en sten mitt i stigen. Vagt men jag lyckades hitta rätt attackpunkt. Osäkert ändå, tar jag mig upp i sluttningen. En del andra lampor från flera olika håll, på väg åt olika håll. Flera stenar, jag spanar. Efter en lov runt glimrar det plötsligt till mellan grenarna. Flax.

K6
Åter till boet. Jag tog faktiskt ut en riktning men tyckte jag drog S. Så var det inte, jag hittade stenigheten men fattade det och korrigerade.

K7
Givet vägval igen. Ut till vägen och hitta rätt stig in. Jag gled lite turligt av min stig till en utmärkt outmärkt som passerade min brant på nära håll.

K8
På väg ut möter jag löpare som borde vara före mig, skärp dig nu! Jag vet att den här är svår. Jag väljer att stiga tillbaka och sedan fortsätta på en annan stig upp på höjden. Fortsätter i tangentens riktning, får storstenen och trevar vidare. Strax innan glider löpare som ingivit förtroende förbi och leder mig rätt.

K9
Förvånat konstaterar jag att det är samma sträcka igen. K8-K9 är ju precis samma som K5-K6. Det har jag nog inte varit med om förut. Kör samma approach som förra gången och känner igen flera hållpunkter längs vägen. Den här gången går jag mer rakt på och sparar dryga 20 sekunder. Vid den här stämplingen låg jag 10:a. Då har jag avancerat fyra placeringar sedan K1.

K10
På väg ut möter jag Kent, han är ju i storform! Nu har jag chansen. Jag vill upp till stigen och följa den NO. Jag missar den, är inte tillräckligt uppmärksam. Jag inser det snart men då är det bara att tugga på över och ner på andra sidan. Det är stenigt och tröglöpt, fan också. Att gena över hygget känner jag inte alls för. Upp till stigen och fortsätt så. Precis när jag viker av tjoar Karin i ryggen. Om chansen att slå Kent försvunnit så har jag i alla fall chansen att hålla frugan bakom. Som extra hjälp får jag en säker rygg.

K11
Jag hänger hela vägen men det var inte så svårt.

K12-M
Nu klarar jag mig själv, innan tolvan har jag passerat ryggen och sedan fortsätter jag att dryga ut.

Väl i mål står Kent där. Jag hade 90 s tillgodo vid K9 men tappade 2.40 på mitt dåliga vägval över höjden. Tyvärr hade Kent sällskap av fler andra som även de passerade mig och tryckte ner min placering till 14. Det var roligt i alla fall. Jag orienterade helt ok även om det var svajigt emellanåt. Om två veckor är det dags igen.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie 5 (2022-02-02)