Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/include/definitions.php on line 37 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzip has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 47 Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SimpleUnzipEntry has a deprecated constructor in /storage/content/27/154327/centrumkartor.se/public_html/lib/SimpleUnzip.php on line 404 Mitt digitala kartarkiv :: Ullmax Vinterserie 3 (2022-01-12)
Ullmax Vinterserie 3 (2022-01-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Markaskogen
Arrangör: Örebro Läns OF/Almby IK
Distans: 5,1 km (Mellan)
Sträcka: 7.82 km
Tid: 66:28
Årets första pass med karta blev gafflad natt-o utan masstart. Det fanns bortsmältande snö i skogen, temperaturen var behaglig.

K1
Till boet direkt. Ganska omständigt vägval men kontrollerad attack med lycklig utgång.

K2
Stigade mig bort och höjden på andra sidan ledningsgatan var tydlig.

K3
Tog ut kompasskurs innan hygget. Jag hoppades då kunna gå precis i kanten men fann mig i trasslet. På andra sidan blir jag försiktig, snart ska det finnas något glimrande. Andra lampor leder mig rätt, tacksamt.

K4
Jag planerade att gå ut strikt V för att få så kort väg till stigen som möjligt. Naturen pressar mig N, jag försöker med moteld men den verkar inte. Detta har inte gått in, jag blir orolig när vägen S är väldigt lång. Är jag verkligen på den stig jag tror? Det var jag, fattade det ute på elljusspåret. Reflexen syntes från spåret.

K5
Åter till boet, kontrollerad attack rakt O ifrån.

K6
Åter till stenen bortom hygget. Stigade mig så långt som möjligt. Med hjälp av stenarna försöker jag attacker rakt V ifrån där hygget är som smalast. Det var svårt att få grepp om terrängen, stor osäkerhet. Äntligen, stenar.. men ingen reflex, spåren fortsätter..mer sten, där måste den väl ändå vara? Ja!

K7
Några snabbkillar drar förbi, de kan jag hänga eller i alla fall spåra. Jag tappar både ryggar och spår men har en grov riktning i alla fall. Förbannar mig själv, slarva inte bort kortsträckan så där. Blir stående vid en tydlig höjd..hmm det är ju det jag ska ha, upp och på andra sidan sitter den ju.

K8
Nu fokuserade jag på en noggrannare riktning, moget, men varför sprang jag inte runt på väg? Så dumt. Riktningen blev inte så bra men jag fann mig, läste in mig nära vägen. Därifrån kunde jag treva mig fram till den gömda reflexen.

K9
Efter den smällen var väglöpning självklart. Jag gjorde så gott jag kunde för att hitta rätt attackpunkt. Kanske borde jag varit mer cynisk och väntat på spåren? Jag tar mig in försiktig, ser några enstaka spår men det börjar gå lite uppåt! Till höger en storsten, bra, lite längre fram. Tyvärr borde jag girat NV och inte bara N. Dessutom såg jag lampor åt det hållet men inte heller det fick mig på rätt kurs. Uppe på höjden ger jag mig i alla fall och går SV och där sitter den.

K10
Sista besöket i boet. Jag vågar inte gå rakt på utan försöker hitta en bra ingång i V. Väl där litar jag för mycket på spåren och drar N istället för S. Jag blir stående på skvattramsgränsen. Fan, inte bomma på sista försöket. Logiskt, jag borde vara N om kontrollen, gå S och följ spåren. Lampor dyker upp, spåren blir tätare och där får jag den, puh.

K11-M
Stiglöpning

Det var kul att de körde gafflat även om masstarten inte blev av. Orienteringen gick väl ok, det var kul i alla fall.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie 3 (2022-01-12)