Veckans träningsorientering v25 (2020-06-17)
Kategori: Träning
Karta/område: Norabygden - Lilla Ramsjön
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,8 km (Bana 2)
Sträcka: 6.15 km
Tid: 96:52
Dags för träning igen.

K1 följde beståndsgränsen, nere i blötsänkan kom Karin ikapp och vi såg skärmen samtidigt.

K2 Karin älgade iväg och jag promenerade upp i sluttningen. Insåg att det var osannolikt att jag skulle pricka kontrollen bara sådär. Siktade på att hitta stigen först..men det där måste ju vara en punkthöjd!

K3 Trotsade ”passera start-tabut”, därifrån var det stråk upp till högsta och sedan ner till stenen. Väldigt tacksamt.

K4 Fortsatte stigandet, lämnade för ett nytt bra stråk mot skärm.

K5 Gick lite grovt O, när jag var igenom spanade jag noga N och S. Om jag inte sett den vet jag inte hur jag skulle chansat?

K6 S till vägen, sedan såg en höjden. Strävade upp till det gula och fick den.

K7 Följ höjden och du ska ha den på höger sida. Kände att jag inte orkade engagera mig mer, kom för långt, fattade det och fick backa. Tappade 1.30 men det kunde blivit mer så matt kände jag mig.

K8 Här kände jag mig aldrig orolig, fall ner mot bäcken, någon höjdkurva upp skulle gropen komma.

K9 Bestämde mig snabbt för att ta höjd direkt. Kanske underskattade jag avståndet, kanske var det för att jag uppfattade en tydlig höjd, precis en sådan som skulle finnas bakom mitt träsk, därmed bom! Drog ut på vägen och rättade till.

K10 Fick ett stråk att följa och dalgången mellan höjderna var tydlig. Fortsatte ner till stenarna och vek sedan S och såg stenen.

K11 Återigen stråk men det gick ändå inte snabbt genom planteringen. Väl igenom var höjden tydlig.

K12 Den här såg mycket svårare ut. Försiktigare och med vaksam, plockade gulhöjd, träsk, liten höjd med sten, stort träsk, sedan såg jag på karta och i verklighet att min höjd var supertydlig. Klampade upp och tog den.

K13 Här bestämde jag mig för att gå runt, mest för att jag inte brukar göra det. Jag lyckade bra med att läsa på beståndsgränser. Vek sedan ner och upp igen mot min brant.

K14 Siktade grovt N mot träsket, följde sedan O-kanten, fick sänkan med stenen och längre fram även beståndsgränsen. Uppe i skogen var det sämre sikt och ganska förrädiskt, jag följde mina stenar och spanade noga, det räckte.

K15 Ut mot träsket igen, kom upp i rätt hörn av träsket och kunde följa en rygg in till skärmen.

K16 Först ville jag passera bäcken vid stenen för att hamna rätt i N-S led. Jag gick sedan skrapt ner mot sjön och följde bäcken, sökte en passage med lite stenar att studsa över på, hade helt släppt stenen. Väl uppe på vägen fick jag lite krökar till hjälp och tog mig upp i rätt slänt. Jag sökte den vita skogen men såg den inte, hamnade på stigen. Därifrån kunde jag styra rätt.

K17 Upp till stigen, följde stråk och läste sedan på gulhöjd och stenar.

Återigen en bra skogsupplevelse. Terräng och framkomlighet var väldigt blandad. Kroppen var trött efter ynka 3000 meter igår. Sommarens andra dopp efteråt.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans träningsorientering v25 (2020-06-17)