Veckans träningsorientering v22 (2020-05-27)
Kategori: Träning
Karta/område: Norabygden - Rågrecken
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,67 km (Bana 2)
Sträcka: 6.38 km
Tid: 88:05
Kvällsträning utanför Nora igen, chans till revansch.

K1 uppfattar tydlig höjd innan vägen på kartan, går grovt V och styr mot höjden. På väg upp ser jag kontroll och sten.

K2 ut till väg utan plan. Ser T i träsk på kartan, spanar och ser det i verkligheten. I höjd med det ska jag kunna gå upp V. Jag lyckas hålla styr i sluttningen. Sikten var helt ok, det underlättade.

K3 ville inte skråa, ville få gulhöjden innan attack. Jag tar mig alltså upp och fortsätter grovt V, styr bort när det börjar slutta ner men vågar inte göra det så länge. Får den tydliga sänkan och kommer rätt upp på gulhöjden. Jag får även stenen på väg ner men anpassar mig inte efter det. Kommer för långt ner och får vända upp igen.

K4 tar mig S mot diket, vidare mot höjden i S. Följer den V och tycker mig få "åsen", rundar den och tar mig upp. Ser storstenen där uppe och vrider över åsen och ner i rätt sänka.

K5 tar mig ner NV, får träsken och kan följa dessa fram.

K6 skråar runt, stämmer av mot sjön men missar att justera på kombon brant-grop strax innan. Fångas upp av stenigheten och får göra en sväng tillbaka.

K7 går SV och siktar mot högsta höjd. På väg ner är det för brant, jag är en höjd längre V än jag tänkt.

K8 tar mig runt SV och planerade att ta högsta gulhöjd. Det var för brant och jag skråade igen. Försöker så gott det går förhålla mig till högsta höjd där uppe. Nu minns jag inte stenarna men de borde jag fått med mig och kontrollen syntes på ganska långt håll.

K9 här är jag på väg att förvirras av släpstigar igen. Jag var osäker men tyckte jag fått sista stenen och vek ner SV, kom in på släpstigen och därifrån syntes kontrollen.

K10 långsträcka! Jag bestämde mig tidigt för norra vägen, mycket stig och sedan träsk. Det funkar bra nästan hela vägen, passerar storstenen SV om kontrollen men lyckas ändå komma upp på fel höjd. Då tror jag att jag är på åsen precis S om kontrollen. Kollar kartan, jag borde nästan se kontrollen här uppifrån. Tar mig ner och får ett dike, räva! Jag är för långt S men därifrån var det i alla fall lättlöst.

K11 tar mig tillbaka till diket och följer det blöta i riktning O. En annan löpare dyker upp och jag blir stående vid en sten och dike i S. Ser då att jag är nära beståndsgränsen och kan då följa den en bit innan jag dyker in i den tätare skogen.

K12 blev dagens 10-minutare. Jag tog eller försökte i alla fall ta ut riktningen. Gick uppenbarligen för lite S i mitt SO försök. Fångades upp av stigen och försöker lokalisera mig. Kanske var det ologiskt att söka mig N istället för S. Hittar en kontroll vid dubbelsten men vägrar liksom inse vart jag är. Träffar Karin när jag är på väg tillbaka till stigen. Står i stigkors. Jag läste fel stigkors och det tar lite extra tid.

K13-M sprang hem.

Det var en bättre O-prestation än förra kvällen. Kvällen som sådan var ungefär likabra, väldigt trevligt ute i skogen.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans träningsorientering v22 (2020-05-27)