Veckans träningsorientering v21 (2020-05-19)
Kategori: Träning
Karta/område: Kyrkberget (Norabygden)
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,7 km (Bana 2)
Sträcka: 8 km
Tid: 97:10
Dags för träning igen. Denna vecka på känd karta, Kyrkberget-Käringmossen.

K1 ser att jag kan använda diket som ledsagare och sedan fortsätta O. Det funkade perfekt, allt stämde och var så tydligt och fint.

K2 här var planen att använda släpstigen SV, gena till nästa och så vidare. Jag fick den tydlig höjden med storsten, fortsatte till nästa tydliga höjd, den som ligger rakt N om kontrollen. Jag vet att jag är lite nedanför och borde vrida SO (här peakade mitt lopp). Det dyker upp något..i efterhand minns jag det som en släpstig, tydlig och lagom färsk. är jag verkligen där jag tror jag är? Jag vet att jag inte ska lita så hårt på släpstigar men det gjorde jag..och kommer säkert göra igen. Det blev en onödig extratur på tre minuter.

K3 här var min plan grov, gå S men det är ok om det drivs lite O. Var vaksam på släpstig i OV riktning som uppfångare. Jag klampar på, ser och väljer träsk för jag gillar att slippa riset, inser också att jag då borde vara V om kontrollen. När uppfångaren kommer får jag tag i den och stannar. Trots tidigare insikt gör jag en första attack åt V, kanske var det hur släpstigen svängde i kombination med sten som gjorde det? Ny attack O, jag ser cirkelhöjden men attackerar utan att använda rätt riktning, N istället för O. Hittar verklig sten och höjd men får inte ihop det. Då bestämmer jag mig för att ge upp och ta mig SO till vägen. Innan jag når så långt hittar jag höjden med en massa stenar. Nu vet jag var jag är och kan ta mig tillbaka! Återigen låter jag mig luras av en släpstig som inte fanns på kartan och av en som finns där. Räva, nu blir det ut till vägen i alla fall..på en släpstig. Finner sten och använder nu en sån där riktning eller vad det kallas. Noggrannhet kan vara ett tips till mig själv. Bomtid 17.30.

K4 via släpstig och flax

K5 mer fokus riktning men det kändes svajigt i kontrolltagningen.

K6 ville hålla V men drev N, fångades upp av annan kontroll vid vattenhål.

K7 på riktning, sedan följa höjd och riktning igen.

K8 på riktning och även på den släpstig som lurade mig till K2..men det tänkte jag inte på då.

K9 släpstig, riktning från höjden och genom träsket. Väl upp syntes stenarna väl, så väl att jag sprang till den rätta utan att besöka alla andra i närheten.

K10 släpstig sedan riktning promenerandes var planen. Jag tror jag varit där inne tidigare år, flackt, ingen vidare sikt, diffust. Jag höll tydligen en riktning men inte den riktningen. Kanske skruvade jag huset fel, kanske drev jag konstant hela vägen? Efter två diken och lite till borde det vara dags jag stannar och spanar lite extra. Anar något i SO, tar mig dit men stenen är för liten, 1,2 meter ska den vara. Då var jag tydligen skrämmande nära. Tillbaka till mitt streck och fortsätter i min riktning. Hittar en sten men den är högre än 1,2, vilken kan det nu vara? Här hade kunnat chansa med en ny riktning men jag avbryter och söker upp släpstig i S. Jag trodde i och för sig att jag var längre O och skulle fångas av en tydligare väg. Attackerar och plockar kontrollen bekvämt från SO. Det var öppet och fint runt kontrollen, jag var så nära. Bomtid 8 minuter.

K11-M här följer eller litar jag på släpstigar igen, det går fint av bara farten. För övrigt tror jag att det är "berget" mellan K11 och K12 som är Kyrkberget, borde det inte finnas en kyrkoruin då?

Till nästa vecka behöver jag hitta tillbaka till riktningen.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans träningsorientering v21 (2020-05-19)