Veckans träningsorientering v19 (2020-05-06)
Kategori: Träning
Karta/område: Bälsjöhedarna/Paradiset (Norabygden)
Arrangör: OK Milan
Distans: 5,02 km (Bana 2)
Sträcka: 5.7 km
Tid: 82:07
Ny träningsorientering i Noratrakten. Jag fortsätter med gå-O om underlaget inte är väldigt gynnsamt.

K1 tar ut riktning och försöker hålla. Jag är med över åsen innan sista träsket sedan släpper jag läsningen och bara fortsätter i riktningen. Jag borde försökte styra rätt. En bit längre fram inser jag vilsenheten och tar mig uppåt och får en storsten. Därifrån kan jag knalla rätt.

K2 tillbaka till storstenen sedan ny riktning. Jag vill ju in mellan höjderna vid den lillan sankmarken men känner mig inte helt rätt. Jag kliver upp på en höjd på vänster hand och misstänker att jag är på den N av höjderna. Efter en bit framåt ser jag skärmen i S.

K3 riktningen men den här ser lättare ut, efter diket är sikten god också. Efter lite power-walk i sluttningen syns stenarna.

K4 funderade först på om jag skulle kunna runda det gröna. Insåg att promenerandes spelar det inte så stor roll. Alltså riktning igen. Det kändes som jag drev lite men precis innan träsket får jag stenen och kan med gott mod fortsätta på nålen.

K5 på vägen till "TC" hade hyggena sett löpbara ut därför siktade jag dit. Väl där fanns det en maskinväg att följa. Efter hygget tar jag högsta höjd SV om hygget och ser även X:et. Styr rätt med kompass och höjdkurvor.

K6 tar ut riktningen och klampar på, jag får stenen ovanför den stora sänkan och tycker mig sedan se min sten. Grattis banläggaren jag gick på den, drar direkt dig för att strax inse att min sten sitter några höjdkurvor längre upp.

K7 nu gick jag grovt S, tänker justera på stigen vid behov. Passerar super stein och vet då att jag ligger O om strecket. Justerar så att jag är N om kontrollen och promenerar sedan in den.

K8-K9 promenad på strecket.

K10 tog först ut riktningen men tänkte "jag kommer dras in i stenigheten". Istället chansade jag upp på höjden i hopp om lägre undervegetation och kanske en traktorstig. Det väl helt ok där uppe. När hygget började ta slut vred jag över till sankmarkerna. Där fick jag en sten och kunde fortsätta, ganska viss om framgång.

K11 approachen liknade K7, till stig, justera och promenera in.

K12 näst sista kontrollen, du har skött dig bra hittills. Tar ut riktningen, får storstenen & co, dubbelstenarna men missar hörnstenarna. Fortsätter ändå men blir osäker..för långt, för snett? Några steg till sedan ser jag den!

K13 ny riktning, plockar stenen, höjd med punkthöjd, träsk och höjd. På den höjden dyker Karin upp från V. Hon springer en annan bana och har tappat greppet..för en gång skull får jag berätta för henne var hon är..och jag visste! Fortsätter sedan framåt efter min nål, en annan löpare på Karins bana vräker sig förbi och tar den precis före mig.

En skön kväll i skogen även om det kom kyligare vindar på slutet. Det var ingen snabb terräng för mig men det var vackert.
Visa kommentarer (0)
 
Veckans träningsorientering v19 (2020-05-06)