Ullmax Vinterserie #4 (2020-01-29)
Kategori: Tävling
Karta/område: Nytorp, Svennevad
Arrangör: ÖLOF/OK Tylöskog
Distans: 5 km (Mellan)
Sträcka: 5.15 km
Tid: 68:38
Natt-O med masstart. Fortfarande skräckblandat.

K1 vi stod i stor klunga på startpunkten utan att veta åt vilket håll vi skulle. Starten går och det är NV som gäller. Jag hamnar en bit bak i tåget men har god kontakt hela vägen fram.

K2 ser på kartan att jag ska gå S. ALLA andra, som jag ser, ska SV. Jag försöker dra åt mitt håll men det gick inte. Når K3 först och får springa tillbaka O. Här gick tåget och jag blev kvar på station.

K3 tillbaka V

K4 kom ikapp Karin och hängde hennes lampa

K5 åter mot K1, hänger inte riktigt med Karin men det är tillräckligt god sikt för att jag ska komma rätt utan problem.

K6 nu tar jag ut riktningen och försöker gå över höjden. Jag ser andra lampor O om mig och när jag inser att jag är snett korrigerar jag till de andra.

K7 stigar runt och det finns andra lampor före och nära.

K8 tar ut riktningen men det är enklare att sikta mot högsta höjd. Här är vi tre som stämpla nästan samtidigt.

K9 jag fixar inte att hänga med, kroppen tog slut utan att jag ansträngt mig särskilt. Kanske berodde det på min svajiga insats hittills? From now on - solo. Planen är att gå O och nå rätt kvadrant och rätt höjdparti. Jag passerar en storstig och ett rejält dike men den andra storstigen kommer inte. Jag minns inte att jag såg några stenar men jag minns att jag klev upp på en höjd och att när den tog slut insåg jag att pilen stod på S. I S låg ett träsk. Jag vägrade fatta vart jag var. Fortsätter O enligt ursprungsplan. Väl ute på vägen kan jag efter lite efterforskning läsa in mig. Springer tillbaka och tar K9.

K10 stigar runt och sedan upp upp upp, passerar högsta höjd och lyckas komma förbi rätt. Jag skriver lyckas för det fanns de som hade problem med den här.

K11 går försiktigt genom plockepin på S-pil och tillslut glimmar det till och jag får den.

K12 vid K12 ska det bli kartbyte (kartvändning), stigvägval är självklart men ska jag springa hela vägen runt? Det kändes inte heller så lätt, jag vek av när det gula började i S, tog ut riktning och hoppades lite på att finna ett stråk att följa. Jag är stukad mentalt men inte helt uppgiven. Det finns fragment av stråk men inget som ger långvarig trygghet. Jag hittar en massa stenar och ett block men ingen reflex. Jag försöker gå ännu mer V och är nära att ge upp. Nej, jag vänder tillbaka till stenarna, det måste väl varit rätt stenar? Kan jag varit vid de som är i NV? Det blir en snurr till runt stenarna men inte tillräckligt noggrant eller metodiskt. Det tar en evighet att ta sig ut till storstigen men så lyckades jag maximera vägen ut!

Det var en rejäl flopp det här. Jag tappade tåget direkt. Visst kunde det gått bättre om jag hängt kvar längre men terrängen var inte till min fördel här. Sällan snabbt, oftare stenigt och gropigt överväxt.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie #4 (2020-01-29)