Ullmax Vinterserie #3 (2020-01-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Markaskogen
Arrangör: ÖLOF/Almby IK
Distans: 4,89 km (Mellan)
Sträcka: 6.39 km
Tid: 51:41
Dags igen för pannlampa och masstart. Området var bekant, längden beskedlig, peppen tveksam. Fokus häng precis som tidigare.

K1 spektakulär start med brandbomb sedan iväg. Många drar direkt in i skogen men jag kollade karta och fortsatte till stenen S om stigen passerats. Får en tidig rygg och hänger på. Märkte aldrig att det var gafflat här, visste att ett bo skulle komma och antog då att det inte skulle vara gafflat innan.

K2 fortsatte hänga men hann också se att vi skulle till stigkors och därifrån gå N.

K3 tappar ryggen men går O mot den större stigen, hänger andra löpare SV mot förmodad kontroll.

K4 ser på kartan och vill ut till stigen, följer ryggar och det blir inte så kantigt som jag tänkt. Känner mig seg i löpningen men hinner kolla att det är 14 kontroller, att jag kan fortsätta till krönet innan jag viker av in i skogen igen.

K5 det ska bara att vara att följa till boet men jag är inte cynisk nog, kollar mycket karta, satsar inte tillräckligt på farten. Jag har tappat från placering 12 vid K2 till 16 vid K5.

K6-K8 första slingan från boet. Jag hittar rätt ryggar NO mot K6 och sedan några andra SO mot K7. Där ser jag på kartan att det är V som gäller tillbaka mot boet. Jag ser flera gånger på kompassen att mitt tåg går NV, inte rätt.. men jag följer. När jag inser att de inte har koll tar jag tag i min situation, massor med lampor S, då är det dit jag ska!

K9-K11 lyckas i alla fall gå V mot K9. Nu har jag inte så många ryggar kvar. Jag har sett och valt stigen S mot K10, andra går på strecket men jag chansar på att runda hygget. Det verkar ha gått jämt ut. Sedan var det N mot K11, på slutet fick jag en rygg. Nu hade jag tappat till plats 21.

K12 långsträcka till det SV hörnet, där lägger de alltid en kontroll. Det är klurigt där och det vet vi. Jag lägger upp planen så här: V till stigen, S till den feta vägen, fortsätt sedan på stig nästan hela vägen fram. Jag lyckas hålla igång hela vägen, allt annat skiter sig. Riktningen V trängs bort av löpbarhet S. Den feta vägen var ett staket. Tydligen fanns det löpbara N om staketet men det märktes inte från södra sidan. Trots försiktighet i kontrolltagningen smet jag precis förbi och fick vända vid diket. Tappade bara en placering men desto mer tid.

K13 andra löpare på ingång så jag väljer att gå mot diket och sedan N. När jag närmade mig kontrollen kommer flera andra löpare från O. Först tänkte jag få hjälp av dem men de avslöjade sig som vilsna och jag fortsatte N och fick den först!

K14 bara en kontroll kvar, lite snurrigt men jag lyckades samla ihop det.

Jag kände mig nöjd med insatsen trots allt. Det var första masstarten med pannlampa på länge. Jag fick aldrig någon vilsepanik, inga monsterbommar. Om två veckor är det dags igen.
Visa kommentarer (0)
 
Ullmax Vinterserie #3 (2020-01-15)