Julserien etapp 1 (2019-12-01)
Kategori: Träning
Karta/område: Jäder
Arrangör: Arboga OK
Distans: 5,04 km (Bana 2)
Sträcka: 7.56 km
Tid: 66:42
O comeback efter två månaders torka. Suget har växt under veckan och det var kul att komma ut igen. Området är bekant sedan flera liknande event. Vädret bjöd på några minusgrader och spårsnö.

K1 bryter mot ett tabu direkt, sprang V och passerade mål..hur ska det här sluta? Lämnar stigen hyfsat rätt men har inte blicken med mig. Studsar på stig och även grop innan jag styr rätt.

K2 Går N och har väl lite spår att gå på. Passerar en brant och tycker att jag då borde gå V men spåren fortsätter framåt. Jag anar något längre fram, det var ett stråk och därifrån ser jag faktiskt skärmen. Den brant jag såg var en jag inte såg på kartan men som faktiskt finns där, efter ungefär halva sträckan.

K3 vill stiga mig fram. Det funkar men när det börjar bli dax att lämna stigen har jag inte riktigt koll. Har jag sprungit för långt, för kort? Skit samma nu ger jag mig upp i slänten. Ser lite spår och fler stenar. Avbryter efter en stund och tar mig upp till vägen. Kom ut nära det öppna som jag i alla fall hoppats på. Tar den på returen.

K4 snön skrämde mig så jag vill stiga igen. Jag lämnade vägen för tidigt, ville fortsätta ända till stigen såklart. Jag lämnade för att jag tyckte mig se något som kunde vara stig, dessutom spår. Suck, istället fick jag försöka orientera. Sökte först löpbarhet och sedan styrde jag med hjälp av det gröna. Till slut når jag gulhöjden och tydliga stråk. De följer jag cyniskt ända till stämpling.

K5 stigar runt, lämnar rätt och har faktiskt koll på detaljerna in, storsten, lillsten, rundar höjd.

K6 någon följer mig på stigen. Vid T-korset tvekar jag lite och förföljaren väljer V-stig. Då chansar jag på att följa spåren genom det gröna. Förföljaren var snabbare men jag var inte så långt efter. Spåren ledde till stråket mellan 6-7, även om jag inte tänkte på det då gick jag O och kom rätt.

K7 här måste det finnas stråk, alltså följer jag blint. Det funkade såklart men jag blev orolig när det vred N.

K8 den här kändes lätt. Stigar och skärmen ska sitta hyfsat nära. Jag hade en rygg också men en trädgren ville åt min mössa och ryggen bara drog? Jag hade ändå spår att följa, inga problem.

K9 löper ikapp ryggen igen men den vägrar vrida N för att ta nian. Jag tvingas agera på egen hand. Ser kraftledningen och vrider N på ett spår. Längre fram vrider det rätt och jag kan följa det hela vägen.

K10 tar det mest uppsprungna stråket tillbaka mot kraftledningen, justerar till rätt stig och tuggar på, ser första brant höger, andra brant höger sedan första bästa stråk NO. Spik.

M bryter mot ett tabu till, springer förbi start på väg till mål.

En skön förmiddag i skogen, nästa vecka kör vi igen!
Visa kommentarer (0)
 
Julserien etapp 1 (2019-12-01)