Natti Natti (2019-10-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Skönstaholm
Arrangör: IFK Enskede
Distans: 3,46-3,51 km (Stora)
Sträcka: 2:4
Sträcka: 5.38 km
Tid: 39:10
Vi gjorde en blixtutflykt till Centrum för att delta i Natti Natti. Mitt lag var storfavoriter av de fem lagen klubben ställt på startlinjen. Det kändes konstigt eftersom UK har uppdraget att ta ut jämna lag. Jag hade fått en av de tre platserna sträcka 2. Vår startman, i helvitt, Kristoffer kom in till växling ca 4.30 efter det bäst inledande Centrumlaget. Jag var duktigt spänd och ville bara iväg, så fort som möjligt.

K1 får kartorna, lufsar iväg och passar vidare två till Kristin och Christian, vidare till startpunkten. När jag väl hittat trekanten är det S som gäller.

K2 långsträcka! Jag har svårt att hänga med på kartan och drar ner farten ordentligt för att inte springa bort mig. Tar den i alla fall utan att springa bort mig.

K3 det hade såklart varit smidigare att ta den nerifrån.
K4 har svårt att se alla detaljer och går på det stora, det blir en rejäl omväg som kostar en minut.
K5-K6 hittar lite bättre sprintflyt men fortfarande inte så att jag får upp någon fart.
K7 väljer att springa runt S, det var väl ok. Jag hade en osäker rygg framför som stärkte mig i tron att jag skulle fortsätta framåt.

K8 långsträcka! Tar mig ut på ett ineffektivt sätt och hamnar vid en plantering, följer sprintnormen och springer runt. Resterande bit lyckas jag läsa lite och kan springa på. Sista biten ner får jag en rygg.
K9-K10 jag har fortsatt rygg men har även koll på N-pilen.
K11 varvningskontroll och jag blir såklart stirrig när jag inser att det är det som händer. Samlar mig och rundar byggnaden rätt. Jag varvar med 1.30 bomtid i bagaget, ingen bra fart, mest kamp för att inte tappa bort mig.

K12 långsträcka! Jag försöker hitta farten och flytet men det blir omständigt igen. Jag springer runt grejer jag inte behövt springa runt. Kontrolltagningen bjuder på en 2.30 bom, skitmycket i en sprint.

K13 återigen lyckas jag hamna ovanför branten
K14 en omständig omväg där jag får kämpa för att hålla koll på vart jag är, staketet hjälper mig. Totalt 4 minuter bommade efter varvningen..hittills.

K15 långsträcka..men det blir omständigt igen, utgången till att börja med sedan ut N om strecket sedan passerade jag och sprang långt S om strecket.

K16-M direkt ut på cykelvägen. Där hann jag läsa lite och fann lite sprintflyt. Jag visste vart skulle vid varje stämpling men det var för kort bit kvar för att kunna hämta in något.

Jag bommade totalt 6 minuter, utan att jag fick upp farten. Det känns lite frustrerande när det var så sprintbetonat, så mycket vanlig sprint. Det var ändå väldigt roligt att göra den här utflykten!
Visa kommentarer (0)
 
Natti Natti (2019-10-02)