Leksands OK (2019-09-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Asaklitt
Arrangör: Leksands OK
Distans: 8,26 km (H40)
Sträcka: 11.59 km
Tid: 138:52
En riktig käftsmäll var utlovad. Starkt kuperad terräng och en kilometer extra på banan..men det skulle börja med tallhed.

K1-K3 löpning på stig och tallhed, sköter mig helt ok även om det var både hängslen och livrem till K2.

K4-K5 långsträcka! Jag vill så klart spring stig-väg så mycket det bara går. Jag bestämde mig för att springa väg förbi Domdalsberget för att sedan ta mig upp. Det kan varit så att jag läste fel på stigarna längs vägen. Karin undrade varför jag inte sprang släpstigen runt höjden upp till Uvklitten? Jag hade inget bättre svar än att jag inte såg den men samtidigt har jag ett minne om att jag sett en stig som kunde ta mig närmare än det alternativ jag genomförde. Jag saknade en klar plan för slutet av sträckan. Det var nog därför jag inte korrigerade eller stämde av min position i sidled när jag passerar träsken på slutet. Jag kommer ner i något blött på vägen upp men känner mig inte så säker att jag kan agera efter det. En annan löpare passerar mig diagonalt men jag vågar inte följa efter. Jag försöker läsa på något men lyckas inte förrän jag ser en sten uppe på höjden. Med den som utgångspunkt hittar jag K5. Fine, jag tar ut en riktning men den var tydligen NV istället för SV, slarvigt. Hittade Ågren men ingen kontroll. Tillsammans bommar vi en gång till men hittar Henrik L. Han berättar att den sitter 70 meter bakåt. Vi hittar rätt och sedan tillbaka upp till K5. Winsplits ger mig ingen bom här men via QR bedömer jag bomtiden till 13-14 minuter. Ja, det här var ju inte bra men om jag sköter resten ok kan jag ändå bli nöjd.

K6 vill gå V och sedan använda stig. Väl framme vid stigen väljer jag att springa runt hela grejen och ta kontrollen via sänkan söderifrån. Såg Henrik L på väg ut och fick lite extra pepp av det!

K7 ville gå N och pricka sänkan på väg upp på höjden och uppifrån styra rätt. Efter några hundra meter övergår jag till att mer stödja mig på träsket än N-pilen. Det leder till att jag svänger V, när jag insåg det siktade jag upp på högsta höjd. Där uppe fick jag fin överblick och fattade vart jag skulle, klockrent!

K8 förenklingen blev att gå O och sedan justera på stigen. Vid träsken innan stigen ser jag kojan, ligger rätt för att gå på O-pil. Vid sista träsket hör jag folk prata en bit fram, bra tecken. Det serverades välkommen vätska vid branten!

K9 jag tar mig ner i sänkan där det är blött. Tycker sedan att jag går tillräckligt N men får den inte. Studsar mot träsket igen innan jag kommer tillräckligt långt N.

K10 tar ut en riktning och räknar träsk. Den sista stora höjden är jättetydlig och på vägen ner på andra sidan får jag sällskap.

K11 siktar mot brantkanten och rundar får lite blött men det var för tidigt och jag famlar lite däruppe innan en sten leder mig rätt.

K12 jag ville använda hygget för att ta mig till stigen på rätt höjdparti. Fick en hyfsat släpstig på hygget. Det gröna var väldigt otydligt och jag drog lite från höften, försökte känna mig fram till branterna. Missade men var nära, studsade på stigen och hittade sedan rätt.

K13 valde att dra V ut på stigen och sedan dra O efter det gröna. Går grovt O och vet att det finns uppfångande stig bakom. En annan löpare glider förbi på slutet och leder mig rätt.

K14-M löpning.

Det här var en riktig strapats och jag kände mig som en segrare som tog mig runt. En större bom men flera bra O-insatser även om det bara gick fort K1-K3. Vägvalet till K4 var ok men jag måste planera hela sträckan, om inte med en gång så i alla fall längs vägen. Vidare måste jag kolla alla möjligheter bättre, jag får inte missa att det finns andra bra möjligheter.
Visa kommentarer (0)
 
Leksands OK (2019-09-22)