Attundadubbeln medel (2019-09-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norra Järvafältet (Fäboda)
Arrangör: Attunda OK
Distans: 4,25 km (H40)
Sträcka: 5.23 km
Tid: 40:23
Höstsäsongen håller på att rinna ut i vinter. Det gäller att ta de chanser som finns kvar.

K1 stigvägval till ettan. Jag hade inte kolla alla möjligheter hela vägen, min ursprungliga plan var att springa runt på den större stigen och attackera norrifrån. Istället snubblade jag över stigen som gick SV. Kontrolltagningen krävde ett frivarv då jag inte hade blicken med mig.

K2 jag velade lite, en tanke var att gå ner direkt och springa utmed höjden, en annan tanke var att hålla höjd och gå ner när jag passerat högsta. Det blev ett tvekande mellanting. Jag hittade en sten, fortsatte och fick stigen, den hade jag inte ens tänkt på, trevade och spanade vidare. Av någon anledning vänder jag mig om och ser sten och skärm bakom mig.

K3 vill gå O och använda det öppna, tänkte första passera N men sprang efter andra igenom. Attackerade sedan försiktigt och spanande.

K4 försökte runda det gröna, kom runt men fortsatte tydligen lite väl långt N. Avviker i alla fall O och vill sedan gira S för att få diket men det blev för lite av det och stigen fångar mig. Där lyckas jag acceptera läget och ta kontrollen från fel håll.

K5 börjar S för att sedan kunna gå rakt V, över första höjden och sedan upp på nästa, på rätt höjd.

K6 jag ska rakt N, jag söker löpbarhet och finner den bästa i diket. Jag passerar stigen och börjar spana, hoppas kunna se höjdkurvan. Jag märker att det är lite högre i V och girar dit, får den!

K7 vill gå grovt V, räkna höjder, efter storstigen ska jag upp lite och sedan N. Passage av båda höjderna ligger till grund för min bedömning av positionen i N-S-led. Jag går försiktigt N och tillslut dyker den upp på höger sida.

K8 självklart ska jag upp till storstigen. Jag hittar inget solklart ställe att lämna på men ville hellre lämna tidigt än för sent. Över höjden och har sedan tur som får flodcreutz. Tar ut en kompassriktning för att inte sumpa det här. Går tillräckligt rätt och ser skärmen tidigt.

K9 kortsträcka = ökad försiktighet, får med mig en grop på vägen och sedan går det faktiskt uppåt sedan ser jag skärmen.

K10 ut på storstigen, grubblar. Fortsätta på den eller gå över till nästa i O? Jag fortsatte. Lyckades hitta rätt avtag och rundar höjden, passerar stig och sedan upp. Passerade tydligen en sten, den minns jag inte att jag sett. Kommer upp och tycker att skärmen borde vara där. Precis som vid K1 gör jag ett frivarv runt innan jag ser den. Blicken är inte med alla gånger.

K11-M löpning.

Det här var en insats med upprepade småförseelser, jag är nöjd med det. Det var tacksamt att bara få 11 kontrollen på en medel. Det gynnar mig. Framkomligheten och stigrikheten var också till min fördel.
Visa kommentarer (0)
 
Attundadubbeln medel (2019-09-14)