Poängtävling 12 (2019-08-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden (Digerberget norra)
Arrangör: OK Milan
Distans: 5,05 km (Klass 2)
Sträcka: 7.86 km
Tid: 68:29
Grand finale för poängtävlingarna. Jag lyckades inte få ihop så många tävlingar i år.

K1 jag såg inte och kände väl inte heller för att springa ner på stig som annars hade varit ett naturligt val. Jag försökte lite rakt på och justera på sista stigen. Jag hittade rätt attackpunkt från stigen och passerar kontrollen tre minuter innan stämpling, såg den inte, svänger runt lite men nej, den måste vara där.

K2 i ren ilska väljer jag att springa höger eftersom de framför mig väljer vänster. Vid vägpassage hittar jag inte stigen på andra sidan. Den var otydlig initialt men syntes om man tittade längre in. Sedan halkade jag av stigen, missade att det fanns en serpentinsväng upp till nästa nivå. Kompenserar ändå med att ta kontrollen helt ok.

K3 försöker svänga lite N för att undvika det gröna men det funkar ju aldrig helt. Väl igenom det gröna kan jag ta hjälp av höjdformationen och styra rätt.

K4 går lite avvaktande på riktning och ser den tidigt.

K5 det kändes solklart att springa väg, jag tryckte på ordentligt då benen känts riktigt bra i början. Jag hamnade på fel stig men insåg det och läste av omgivningen och kunde lämna rätt, hålla riktningen och få punkthöjden.

K6 går på riktning och ser andra löpare kom ut från kontrollen.

K7 fortsätter på riktning men har här mer flyt som får den klockrent.

K8 velar länge över hur jag ska göra. Sedan tidigare ogillar jag framkomligheten runt bäcken. Att springa S närmare K5 kändes omständigt. Så mot bättre vetande valde jag att springa via industriområdet i NV. Det var verkligen inte bra, det heller. Jag löste det hela ganska bra men det var omständigt.

K9-M har ganska god riktning i ryggen men hjälps även av andra löpare.

Det var ingen vidare orienteringsinsats men det var härligt att känna god fart i skogen. Till K5 hade jag tredje split!
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 12 (2019-08-13)