Sommarserien (2019-08-01)
Kategori: Tävling
Karta/område: Sätrastrandsbadet
Arrangör: TMOK
Distans: 3,4 km (Klass C)
Sträcka: 5.53 km
Tid: 61:18
Ingen livelox så jag har använt en karta från 2013 med en annan bana tryckt på. De i veckan aktuella kontrollerna har markerats med små röda runda figurer. Kartan jag hade i hand var i skala 1:7500.

K1 (brant mellan K3-K4 på kartan) ingen uppvärmning och tuff stigning direkt. Det var tungt. Jag rundade branten och gick upp, ganska planlöst. Trevar mig fram och får den men känslan är dålig.

K2 (sten i siffran 7 på kartan) jag passerar det gula och är osäker på hur jag ska hålla rätt höjd. Vid siffran 3 fanns en brant på min karta och jag valde att ta mig ner där för att ha koll, strävar sedan framåt och lite uppåt och ser snart stenen. Bättre utfall än vad utförandet förtjänade.

K3 (träsk NO om K10 på kartan) jag vill stiga mig upp, följa höjden till träsket. Jag kollade inte så mycket på kompassen, följde med lite stigar. När väl viker upp har jag redan passerat rätt höjd. Efter lite letande på fel höjd, och bevittnande av löparen som kommit norrifrån testar jag att backtracka de andra. Når strax mitt träsk.

K4 (brant söder om K12 på kartan) jag tog ut en kompassriktning och håller den fantastiskt fint. Riktningen var fel. Backtrackade andra löpare igen men det tog tid.

K5 (träskt nordväst om K5 på kartan) eftersom jag inte känner mig snabb i skogen väljer jag stig. När jag lämnat stigen klättrar jag rätt och får den snabbt.

K6 (träsk i ringkant K15 på kartan) springer stig och cykelväg. Går upp efter branten och är nära kontrollen tidigt men den sitter en våning längre upp. Då jag inte ser kontrollen snurrar jag till men läser mig tillbaka och får den.

K7 (punkthöjd sydväst om K16 på kartan) efter halva sträckan såg jag på klockan att tiden var ute. Lufsade till mål och tog ett dopp i Mälaren.

K8 (sten söder om K18)
K9 (korsning norr om K18)
M (på strecket mellan K17 och K18)

Det här var en riktigt svag insats. Minsta motstånd och jag släppte den lilla fokus som fanns kvar. Doppet i Mälaren efteråt var höjdpunkten.
Visa kommentarer (0)
 
Sommarserien (2019-08-01)