O-Ringen etapp 5 (2019-07-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ågelsjöbergen
Arrangör: O-Ringen
Distans: 6,6 km (H40)
Sträcka: 10.23 km
Tid: 143:15
Även om en kvalificerar sig till den riktiga masstarten har det varit roligt med 15s-intervallstarten. Idag hade man utlovat riktigt tuff terräng med mycket stigning.

K1 kommer ikapp tåget i backen upp till startpunkten men gör ändå min grej. Därnere var det två olika starter sammanslagna och flera klasser på väg ut samtidigt. Det gick inte att hålla koll på mina motståndare. Efter första träsket vill jag över nästa höjdparti och hitta branten på andra sidan, innan träsk. Väl utfört.

K2 har riktningen och går runt det misstänkta höjdpartiet på S-sidan.

K3 N mot stig, ser en lucka i branten och ser även rejäl höjd O. Ändå osäker går jag upp på höjden bakom första höjden. Fortsätter N och finner mig i sänkan med branter och kan fortsätta N. Andra löpare finns omkring vilket stärker mig.

K4 jag vill använda lite stig för att förenkla. Vill gå N efter stigen och styra lite O ner i träsket, anar höjden med branter och fattar att jag är på rätt väg. Lätt snurr på rätt höjd innan den sitter.

K5 går V och justerar efter stenen.

K6 vill gå S till stigen, O om träsket. Lämna stig vid det öppna och hålla försiktig fart och god riktning. Det funkade fint!

K7 långsträcka! Jag gick åt sidan och försökte planera eller i alla fall välja början av sträcka. Steg 1, tog mig fram till stigen nedanför höjd och vätska. Men jag trodde att jag var på en tidigare stig, en höjd tidigare. Jag går då NV för att runda höjden och vill sedan upp SO längs en stig. Höjden tar inte slut och jag kämpar mig upp för höjden för att nå vätskan istället. Här bestämmer jag mig för att ta stigen genom det förbjudna. Efter stigkorset, där mitt tillfälliga sällskap Emil T lämnar, drar jag V till ett träsk. Där ska jag hitta en sänka som tar mig över höjden. På andra sidan ska jag vara uppmärksam på en blötsänka med efterföljande brantkanter. Jag räknar brantkanter och försöker vara uppmärksam på en höjdplatå. Strax innan jag ser Emil T igen har jag spottat en skärm, den borde vara min! Yes!

K8 tar ut riktningen men ser även Emil med fleras ryggar. En bit fram är höjdformationerna väldigt tydliga och jag smiter runt och får den fint.

K9 stig upp till vätskan, fortsätt sedan till storstenen och ta den med riktning och blick. Riktningen jag tog ut, eller höll, var fel. Jag ser stenar och justerar lite N men tar inte ut någon ny riktning. Det är fler folk i SO, är det dit jag ska? Drar lite ditåt men anar det gula och inser att jag måste fortsätta framåt. Trevar lite framåt och läser av höjderna efter potentiella branter.

K10 jag ser inget särskilt skäl till varför jag inte gick V till närmsta stig. Det kändes för långt och omständigt att följa stig längre än vad jag gjorde. Efter ledningsgatan kunde jag hålla S, uppe på hyllan ser jag massa stenar men kommer ändå inte riktigt rätt. Det är ljudet av stämplingar som slutligen leder mig rätt. En varningssignal att O håller på att försvinna?

K11 vill hålla en grov O-riktning. Sedan gick det för fort på stig för min kartläsning. Aha, en stig sväng runt branten och upp så har du kontrollen. Då hade jag redan passerat rätt brant. Det stämmer inte för mig längre och jag tar en onödigt stenig väg ut och ner till stigkorset. Upp igen och attackerar från hörnet av förbjudna.

K12 gå försiktig S var min plan. På halva sträckan hittar jag andra kontroller och tappar min plan och mitt spår. Litar inte på den högsta höjd jag hittar, tycker inte karta och verklighet stämmer. I något läge är jag nära men det kändes fel. Det är när jag hittar ner på stigen på andra sidan kontrollen som jag lyckas hittar rätt. Elvan och tolkan kostade 31 minuter och förlorade spirit.

K13-M många kontroller och lite sprintkaraktär på slutet.

O-ringen blev två bra och tre dåliga lopp. De sammanfaller med vädret. Bra lopp i grått väder, dåliga lopp i tryckande värme och solgass. Banorna passade ofta mig, mycket stig till hjälp. Det kommer jag antagligen inte bli bortskämd med vid framtida O-Ringen. Det var genomgående mer folk ute i skogen än vad jag minns det från tidigare O-Ringen.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 5 (2019-07-27)