O-Ringen etapp 4 (2019-07-26)
Kategori: Tävling
Karta/område: Jursla gammelskog
Arrangör: O-Ringen
Distans: 4,2 km (H40)
Sträcka: 6.82 km
Tid: 84:24
Medeldistans på O-Ringen har alltid gått dåligt. Min outtalade målsättning var att slå tiderna, 1.17 från de inledande långdistanserna. Ja, det är inte så ovanligt som en kan tro att jag misslyckas med den typen av mål. De uttalade målen var att försöka hålla ihop loppet, inte falla igenom på slutet, igen. Använd stigar mycket var taktiken.

K1 är väldigt tacksam, stig nästan hela vägen och tydlig attackpunkt.

K2 springer stig och följer sedan branterna runt.

K3 följer höjdkanten, massor med vilsna själar här uppe.

K4 stig igen, missade första avtaget men inser det och kan ta nästa. Avstamp från stigkorset.

K5 V-riktning och spanar efter stenar, girade rätt.

K6 vill ta mig till N-sidan av rätt höjdparti, lutandes mot sänkan bakom. Vet att jag ska NV när jag når N-sidan. Mycket folk här också och de leder rätt.

K7 ser svårt ut men håll V-riktning igen. Glider ner efter branterna och får stenarna. Kommer nästan automatiskt ner i fickan mellan höjderna. Ser den stora branten på höger och innan nästa brant på vänster ska jag upp. Anar branten och tar mig upp, där uppe finns det andra löpare som leder rätt.

K8 de andra drog iväg NO men det såg jobbigt ut och även ganska långt till stigen. Istället vill jag runda höjden i N och sedan nå stigen sista biten fram. Sänkan upp var för tung, jag hittade inget bra stråk och det var bara jobbigt. Jag genomför i alla fall vägvalet och tar kontrollen bra efter att ha lämnat stigen.

K9-10 använder stig och attackerar från säkra punkter. I det här läget har jag fortfarande chans att slå långdistanstiderna.

K11 jag fortsätter i samma riktning, passerar stenar strax innan stigen. Tolkar det som att jag ska O för att runda det gröna men riktningen verkade fel och jag vände tillbaka. Lämnar stig N istället, hittar inget bra. Tycker mig hamna i grönraster, anar och ser stig där nere och måste vända upp. Blir osäker på vad som är grönt och inte. Ser något som kan vara grönt i V, även många löpare där. Blir uppfångad av den större stigen. Upp till stigkorset och följer "min" stig, passerar första nedslagspunkten och fortsätter..två storstenar dyker upp. De är med på kartan och därifrån är det S-pil som gäller, stråk finns och skärmen syns tidigt.

K12 var antagligen en reaktion av förra bommen, luften hade väl gått ur huvet? Stigkorset jag siktade på låg på samma höjd som min kontroll. K13 låg 6-7 höjdkurvor längre ner än K12. På väg ner från stigkorset hittar jag en annan kontroll än K13, shit jag är för långt ner. Traskade upp i skogen mellan nerfarterna. Hittar kontroller men inte min, är på väg att sätta mig i slänten och äta blåbär men ser det gula området, går dit istället. Hittar stigen och därefter min sten.

K13-M löpning

Femton minuters bom på slutet raserade mitt mål. Innan dess hade jag orienterat bra, förenklat så mycket som jag behöver. Precis så här hade mina tio insatser innan O-ringen sett ut.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 4 (2019-07-26)