O-Ringen etapp 1 (2019-07-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Loreberg
Arrangör: O-Ringen
Distans: 7,1 km (H40)
Sträcka: 9.05 km
Tid: 77:47
Jag hade en räcka med dåliga insatser bakom mig, förväntningarna var därefter. Löpformen bedömde jag som ganska god, bättre än vad den brukar vara i juli.

K1 var svajig, jag har en grov riktning att gå efter men det är inte förrän vid träsken halvvägs som jag börjar tro på det.

K2 var den enda som winsplits signalerade bomtid, jag kom lite snett men det var inte någon fara.

K3 långsträcka. Jag väljer det stigvalet som går vänster om förbjudna. Rosa korset är ett bra avsteg från stigen. Jag försöker förhålla mig till högsta branthöjd. När jag kommer ner i träsket vid nästa brant är sista säkrad.

K4-5 första rakt O, sedan rakt S, inga problem.

K6 långsträcka. Jag ville ner till vattnet men i efterhand har jag sett att det gick att springa genom bostadsområdet också, kanske hade det varit något för mig? Träsket på sista delen av sträcka var viktigt. På andra sidan säkrade jag blötsänkan och kunde hålla en fin riktning över höjden och mot det gröna och stigen.

K7 såg skärmen tidigt men hade en annan riktning i kroppen och ville inte dra iväg direkt. När det ursprungliga spåret kallnade sprang jag dit.

K8 såg riktigt svårt ut, jag ville luta mig mot stigen vid behov men jag kom dit direkt ändå. Läser in mig längs stigen och viker av korrekt.

K9 promenerar in den med en bra riktning och blick.

K10 på väg ut ser jag snart två andra kontroller och känner mig lättad över att ha gått rätt och att jag är på väg bort på en lite längre sträcka. Jag har bra riktning och är noterar första träsket, får branten och sedan även röset bredvid mitt träsk.

K11 säkrar upp med stig, lämnar inte förrän jag fått storstenarna, bockar av två stenar med kontroller innan min punkthöjd.

K12 försöker hålla S, efter träsket ska jag V.

K13 vill säkra med stig igen, ska inte lämna förrän kröken närmast. Håller god riktning därifrån, det finns också ett stråk att följa.

K14 det har varit mycket folk längs hela banan men nu är det kaosrusning..och jag dras med. Fastnar i kö ner för en brant. Det fanns åtminstone två andra vägar som var snabbare ner. Väl ute på ängen läser jag och följer rätt.

K15-M löpning

Det här var antagligen mitt bästa lopp i O-Ringen någonsin. Det var mycket mer folk i skogen än vad jag upplevt tidigare O-Ringen. Det var väldigt mycket stig på kartan, jag gillar det men är förvånad.
Visa kommentarer (0)
 
O-Ringen etapp 1 (2019-07-22)