Poängtävling 8 (2019-07-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden (Born)
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,94 km (Klass 2)
Sträcka: 6.7 km
Tid: 59:35
Genrep inför genrepet inför femdagars. Skön sommarkväll utanför Nora, uppsprickande och strax under 20 grader, friskt!

K1 stigvägval och sedan en tydlig höjdkant att sikta på.

K2 har lite flax som kommer ut på vägen precis vid höjden, kan bara smita in S om höjden och forcera till rätt höjd.

K3 hittar ut till stigen, den tar mig över till rätt parti. Hade tänkt använda diket mer men hade koll på den ovanifrån. Närmade mig försiktigt och andra löpare röjde skärmen.

K4 vill gå grovt O och nå vägen, sedan ta mig igenom nästa parti via diket, sedan mest väglöpning kvar. Jag glömde bort att jag är snabbare i träsk än grönraster. I nästa skogsparti följde jag löpvänliga släpstigar men en av dem drog mig lite väl långt S. Sista biten var precis så enkel som jag tänkt mig.

K5 prioriterar löpbarhet men hade absolut kunnat gena. Har sedan bra koll på träsket hela vägen fram till kolbotten.

K6 tog ut en kompassriktning, hade inte koll på några detaljer fram till vägen men väl där inser jag att jag drivit lite. Justerar det och kommer upp på det gula stråket som leder nästan hela vägen fram.

K7 tog ut en riktning mot det gula som ska ta mig ut på vägen. Ute i det gula träsket stämmer min position väl men det känns ändå fel. Jag börjar driva lite som det behagar, mest S. Jag blir uppfångad av en vilsen kollega (SCB). Då konstaterar jag att vi är precis N om det gröna..men jag trodde faktiskt att det var det gröna längre N. Jag går då NV för att nå vägen. Därifrån funkar det, fina ryggar såklart.

M fortsatte hänga ryggarna.

Precis som de senaste månadernas träningstävlingar blandar jag väldigt mycket. Några bra delar men alltid för mycket bom. Egentligen talar väl inget för att det ska bli bättring i helgen bara för att det är tävling. Jag får helt enkelt skita i det och försöka göra rätt.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 8 (2019-07-02)