Poängtävling 5 (2019-05-21)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kyrkberget/Käringmossen
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,78 km (Klass 2)
Sträcka: 6.07 km
Tid: 62:37
K1 försöker inleda på säkerhet, håller grov S till diket passerats, drar sedan V och söker upp höjden och följer sedan diket till skärmen.

K2 jag går ut S och vrider sedan O, hamnar på en släpstig som verkar bra, släpper det där med riktning och söker höjd med stenar. Stannar till vid en vilket syns på spåret. Fortsätter och börjar ana att jag är fel. Läser in mig på gulhöjd med brant och närbelägen storsten. Jag kan hålla S och korrigera på stigen för att komma rätt.

K3 håller N tillbaka och studsar på stigen bakom.

K4 följer stigen O och kan sedan springa i spår.

K5 hygget och dess höjder är väldigt tydliga.

K6 planen är att gå V men att prioritera löpbarhet, jag kan bli uppfångad av vägen. Jag missar att det finns en släpstig som går V. Jag fattar att jag kommit tillräckligt långt V men inte exakt var jag är. Läser in mig på ett öppet kärr med kontroll.

K7 fortsätter V och lyckas räkna av torrt och blött underlag, när sista träsket passeras är jag beredd och ser skärmen i S. Det gick lite saktare här, kanske därför riktningen blev bättre?

K8 försöker hålla V och inser efter ett tag att det finns en bra förenkling med den tydliga höjden.

K9 en annan löpare i min klass går ut före och väljer släpstig, då ska jag göra annorlunda, rakt på! Men jag halkade ner och fick vända upp till släpstigen och ta om.

K10 efter flera fadäser är stigvägvalet självklart, uppe på sista höjdpartiet tar det ett tag innan jag läser in att jag ska SV.

K11 går N till stigen och försöker sedan komma över på O-sidan av höjden där punkthöjderna ska finnas. Har lite sällskap också.

K12 hänger mer eller mindre hela vägen

Återigen en slarvig insats, väldigt ojämn. Bitvis var det tunglöpt också. Jag lyckades krishantera ganska bra vid K2 och K6.

Lite sprint på söndag innan ny träningstävling på tisdag.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 5 (2019-05-21)