Närkekvartetten #1 (2019-05-11)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ånnaboda
Arrangör: Garphyttans IF/Hagaby GoIF
Distans: 7,58 km (H40)
Sträcka: 11.59 km
Tid: 93:06
K1 försöker hålla S och sikta på högsta höjd, korrigerar SO när jag ser stenen.

K2 använder träsket, god löpbarhet och jag vet vart jag är. Sedan är jag lite svajig i kontrolltagningen men jag vet ju att jag är nära och till slut ser jag den.

K3 får en rygg och följer lite, försöker hålla S och prioritera löpbarhet. Det känns som en evighet innan stigen kommer, jag hinner tänka: har jag missat stigen? Nej Henrik, du missar inte en tydlig stig när det är det du söker. Är försiktig i kontrolltagningen men får en bestämd rygg över sista höjden.

K4 är dagens hjärnsläpp. Jag stigar mig fram och planerar att gå V från stigkorset. Jag ska promenera in den som jag gjorde med K2-K3. Istället fortsätter jag lite extra på stig SV. Då kommer jag ut i stenområdet för långt S vilket jag snabbt inser. I nio minuter vimsar jag runt från sten till storsten till sten igen och nästa storsten. Jag kan inte vara på fel ställe, eller? När jag går S från storstenen i N (den som ligger på höjden N om stigen) så får jag den. Skärmen sitter nertryckt i sänkan som stenen ligger i. Om jag skötte de andra kontrollerna och de svårare kontrollerna med motsvarande effektivitet hade jag inte suttit här nu.

K5 jag springer förbi höjden på stig för att sedan kunna gå N. Jag har koll på höjden i V och sedan röjer andra löpare kontrollen.

K6 min plan var att gå O till stigen och sedan sticka in och stämpla. Istället drar jag med NO vilket jag inte riktigt märker. Jag ser i alla fall sjön i N, då borde jag kanske ändrat min plan? Jag hade ju sprungit bort runtomvägvalet

K7 konstig kontrollplacering var min första tanke, nästa tanke var vätska vilket också var deffens svar på första frågan. När jag närmar mig tänker jag bara på vätska och börjar sedan genomföra den plan för långsträckan som jag tänkt ut. Ett gäng damer drar förbi, jag får bra häng och hittar fint stråk. Precis innan det börjar gå nerför inser jag att jag aldrig stämplade K7. Eller hur var det? Nej, jag har inget minne av att jag stämplade. Tillbaka.

K8 långsträcka. Jag ska springa runt. Vid bäcken ska jag ta av och följa den till rätt höjd. Jag genomför enligt plan men var det ett bra vägval? När jag tittar på mina tider på de andra kontrollerna jämfört med de bästa i klassen noterar jag att de är en minut snabbare än mig/300 m skog. På K8 är jag sex minuter efter de bästa. De andra sprang ungefär 2,6 km. Om jag tagit deras vägval hade jag varit 8-9 minuter efter..om jag lyckats med orienteringen såklart.

K9 jag promenerade nästan hela vägen, eller kanske kan man kalla de power-walk. Tyvärr hade jag inte så bra koll på annat än riktningen.

K10 långsträcka igen. Sprang runt igen. Nu är jag 3.30-4.00 minuter efter de snabbaste, som gick rakt på. Deras vägval var lite drygt 1,7 km. Mitt var 2,7 km. Med liknande uträkning som för K8 kommer jag fram till att jag skulle tappa 5-6 minuter på de bästa om jag sprungit rakt på. Konklusionen blir att jag gjorde rätt som sprang runt i båda fallen. Som kuriosa noterar jag att det var 100 höjdmeter som klättrades från SO-hörnet till punkten där jag lämnar för attack mot K10. Det hade jag naturligtvis inte koll på när jag bestämde mig för att springa runt.

K11-M löpning

Terrängen var jättefin faktiskt. Allra bäst var vårbäcken ner till K8. Området ska användas till 10Mila 2022.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten #1 (2019-05-11)