Swedish League med Värmlandsdubbeln lång (2019-04-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Daltjärn
Arrangör: OK Tyr/OK Älgen/Skattkärrs SOK/Säffle OK
Distans: 7,37 km (H40)
Sträcka: 10.35 km
Tid: 122:37
Långdistans, det var längesedan. Det och revansch var de stora motivatorerna för dagen. Ja, så hade de utlovat drömterräng också, ungefär som Övik sas det.

K1 jag steker loppet med en gång. Jag glider för långt ner men fattar inte det. När jag passerat två vatten kommer inget av det som jag vill få. Efter en del irrande och sökande hittar jag stort gult område och sedan det gröna.

K2-K3 helt plötsligt orienterar jag, varför?

K4 såg väldigt svår ut. Att springa utmed sjön kändes som ett bra sätt att närma sig, mycket längre än så sträckte sig inte planen. Jag såg inte heller några andra säkra alternativ. Jag försöker vara vaksam på brantkanter men det känns som att de är fler än en. Längre fram får jag istället det stora gula och därifrån kan jag styra rätt.

K5 ser istället ganska enkelt ut. Jag ska ju bara gå S, bocka av två vatten och sedan är det inte långt kvar. Jag missade stenen även om jag sökte den och halkade för långt ner, tog om, hittade stenen men den var en annan. Tredje taget från ovan. Står tydligen och tittar på stenen men enligt min bedömning är det ingen sten, den är ju en del av klippan. Styr ändå rätt därifrån delvis tack vare andra löpare.

K6 planen var att gå mot T och sedan styra rätt. Det funkade ganska bra även om jag slarvade i kontrolltagningen.

K7 gick grovt N och planerade att justera på vägen. Även detta fungerade fint.

K8 jag ville hålla mig på höjderna, komma över sista höjden och ta mig igenom det gröna, sedan justera S. Jag utför precis så, parerar vi branterna, håller mig däruppe för övrigt. K9 och vätskan var en parentes.

K10 valde vägen O. Jag vill nå T på gula SO om kontrollen. Planen är bra och jag utför fint. Nu har det börjat blir lite mer folk omkring och det underlättar lite.

K11-M löpning

Totalt är loppet en katastrof. Vissa sträckor känns välplanerade och jag utför bra, det är kul. K5 kändes välplanerad men det sket sig ändå. K1 var endast grovt planerad, kunde funkat men inte den här gången.
Visa kommentarer (0)
 
Swedish League med Värmlandsdubbeln lång (2019-04-14)