Örebro Läns vinterserie #8 (2019-03-17)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stadskogsskolan (Lindesberg)
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 8 km (Långa)
Sträcka: 11.01 km
Tid: 97:10
Det skulle ju vara genrep inför de riktiga tävlingarna. Genrep med riktig orientering, utan spårsnö och masstart. Linde bjöd på massor med snö, puls-fiesta doble. Det var inte nog med det, glatt ovetandes om snöläget hade vi bestämt oss för att springa Långa istället för Mellan.

K1 bokontroll som skulle besökas totalt fyra gånger. Jag bommade drygt 3 min första gången.

K2-K4 första slingan, följer spår och har koll på grova riktningen. Var väldigt osäker mot K2 då det tog väldigt lång tid.

K5-K9 andra slingan. Träskområdet mellan K4-K5 vill man inte vara i, det var självklart för mig att springa runt V. K7 vållade osäkerhet precis som K2 men jag fortsatte lite till och fick den. Springa runt till K8 var även det självklart, liksom till K5, vilket gav dagens fjäder i hatten, en tredje split.

K10-K12 tredje slingan. Den var lite svajigare, kanske hade färre sprungit till dessa från vårat håll? Jag var beredd efter sista diket innan K10. Till K11 satte jag min hopp till uppfångad i sämsta fall.

K13-K14 springer i spår

K15 såg förjävlig ut men det var inte så illa. Rastret kändes inte helt motiverat längre. Här orienterade jag faktiskt lite på egen hand. Såg till att jag fick höjden och såg därifrån stenarna.

K16 såg ännu jävligare ut, det var den också säger de som inte sprang runt.

K17 var en enkel transportkontroll

K18-M det sista lilla skogsområdet kommer nästan alltid med på de här tävlingarna och många gånger har jag tappat onödig tid där. Det är väl nonchalans, trötthet, hemlängtan? Nu tog jag det väldigt försiktigt för att inte strula till det.

Det var väldigt jobbigt emellanåt men bitvis kände jag mig pigg också. O blir det inte mycket av men det får komma senare i vår.
Visa kommentarer (0)
 
Örebro Läns vinterserie #8 (2019-03-17)