Löpex vinterserie 3 (2019-01-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Markaskogen
Arrangör: Almby IK
Distans: 5,49 km (Mellan herrar)
Sträcka: 7.65 km
Tid: 84:10
I Stockholm Mila, i Örebro Löpex, liknande koncept.
Idag 70+ i en gemensam start, tre olika klasser på en gång. Startern avslöjade att vi inte skulle ha några fulgafflingar men väl rättvisa gafflingar. Det var spårsnö och regn. Min övergripande plan var att hänga och springa i spåren.

K1 starten går och jag stod långt bak. Tidigt på vägen delar tåget upp sig, jag valde att följa den som fortsatte längre S på vägen. Det blir mer stiglöpning då tänkte jag. När jag ser spåret blev jag förvånad över hur tidigt vi lämnade vägen. Det var antagligen så att vi fortsatte på en oritad släpstig. Efter en bit inser jag att det bara var 2 löpare framför mig på det här vägvalet och antagligen inte så många fler bakom. Genom att följa spåren tar jag i alla fall kontrollen utan bom. Det hade varit mer lukrativt att följa det större tåget.

K2 Jag är redan solo och går på S-pil och stråk. Det kändes flera gånger som att jag sprungit för långt men till slut blev stråket intensivare och branten dök upp.

K3 Jag går grovt NV och försöker hitta stråk. Jag noterar stigen och då ska det inte vara långt kvar. Det är tätt med fotspår runt flera stenar men ingen reflex. Jag kommer upp på en höjd och utan att ha koll tänker jag att det skulle kunna vara den NO om kontrollen. Eftersom jag ändå fått tanken i huvudet borde jag utrett den möjligheten innan jag letade på andra ställen. Tappade 9 minuter på detta och allt vad häng heter.

K4-K6 här är jag lite noggrannare med riktningen och med hjälp av spåren har jag inga problem att komma rätt. K5, stenen längst O hängde tydligen fel men det spelar ju ingen roll när man följer spår. Här träffade jag Karin förresten.

K7 Långsträcka! Staketet O om ängen var opasserbart men det fanns markerade passager. Man skulle gått på V-sidan över ängen. Jag var för otålig och ensam för att göra upp någon riktig plan. Jag gick Ni grunden och sökte löpbarhet. Löpbarheten drog med O och så blev det. Närmare husen fick jag full koll på var jag var. I kontrolltagningen följde jag spår lite slarvigt och det vaskades ytterligare minuter.

K8-M nu var spåret tydligt och enhetligt, inga problem.

Det här gav ingen mersmak. Med den här hänga-spår ansatsen måste jag vara mycket kyligare. Jag borde valt den större klungan, jag borde undersökt höjden vid K3 noggrannare. Då hade jag haft häng på långsträckan med möjlighet till avancemang. Regnet från ovan och smältande snö från växter gjorde att jag blev otroligt blöt.

Nästa deltävling är 30/1, medverkan osäker.
Visa kommentarer (0)
 
Löpex vinterserie 3 (2019-01-16)