Julserien etapp 3 (2018-12-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Medåker
Arrangör: Arboga OK
Distans: 5,19 km (Bana 2)
Sträcka: 6.93 km
Tid: 55:38
Det här kan ha varit årets sista race? Åter till Medåker, jag lufsade en öppen bana här i augusti.

K1 tog det enkla vägvalet med en snäll ingång till kontrollen, bra start.

K2 var mer försiktig och stigade mig fram över hällarna, hade sällskap ner sänkan mot branten.

K3 skråade fram till stigen men där blev jag förvirrad. Redde ut det och kom rätt på stigen och skärmen satt synligt.

K4 jag hade tidigt bestämt mig för att gå V och S om grönrastret, sedan skulle jag plocka de olika gula nyanserna innan jag kunde sikta mot träsket. Det skulle styra mig rätt sista biten in. På spåret ser det faktiskt ut som att jag lyckades med planen. Det fanns flera svaga delar, biten efter kraftledningen till ljusbruna med dubbla T till exempel. Kontrolltagningen var mycket flax då jag inte fått ihop träsket riktigt. Jag såg en annan löpare uppe på höjden i O, hmm kan det finnas något däruppe. Kollade in en sten men den var inte rätt. Fortsatte där uppe och såg löparen komma ut från en annan sten, tack för den!

K5 gick riktigt bra, tydligen. Förenklade bra, ut till vägen, lämna vid motstående väg, få höjden, använd träsket, spana in branterna, upp därefter.

K6 var kanske en reaktion på K5? Jag kände inte av någon hybris men den kanske fanns där. Planen var enkel, gå V, stäm av vid stig, runda det sista gröna. Jag drog tydligen en del N kort in på sträckan. Jag läser kartan fel eller för dåligt när jag når stigen. Jag ser det gula i verkligheten men är inte uppmärksam på att jag borde gå till dess S-kant innan jag går V igen. Istället drar jag iväg för att runda det gröna på N-sidan. Det verkar dumt. Jag blir förvånad när jag kommer ut i ett träsk, så långt N ska jag ju inte vara? Är det ett träsk? Vad skulle det annars vara, något annat öppet finns inte på kartan. Jag passerade tydligen en stig också, om jag minns rätt såg jag något som jag tyckte var mer rågång än stig. En bit ute träsket accepterade jag läget och sökte bortre änden och stigade mig fram sista biten.

K7 tillbaka samma väg och sprang sedan otydlig stig i s-kurva runt träsk och grönt. På andra sidan vägen får jag höjd med sten precis i O och jag kan gå N och spana V tills jag ser skärmen. Tyvärr blir jag kvar ett tag då enheten inte var igång.

K8 antog jag på ett nonchalant sätt. Följer stigen och tänker att jag ska se höjdkurvan och kunna följa den V. Jag får såklart studsa på stigen bakom innan jag får den. Ingen stor förlust men väldigt onödigt.

K9 här missade jag helt att det fanns ett stigalternativ S om strecket. Jag rundade höjden i N och hade koll på de ljusa områdena. Stenen var lite dold av en gran och syntes inte förrän jag kommit ner lite i sluttningen.

K10 sprang lite osäkert i kanten av det ljusa.

M löpning

Jag hade en bra känsla idag. Löpningen känns bra, orienteringen bättre och bättre. De här gått framåt de här tre träningstävlingarna.
Visa kommentarer (0)
 
Julserien etapp 3 (2018-12-16)