Julserien etapp 2 (2018-12-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Jäder
Arrangör: Arboga OK
Distans: 4,9 km (Bana 2)
Sträcka: 6.72 km
Tid: 62:40
Etapp 2 av Julserien gick i ett välbekant område. Här har jag sprungit nästan två gånger varje år sedan 2014.

K1 området O om kraftledningen är inte stort men bitivis detaljrikt och klurigt. Jag hittar rätt avtag, precis innan branten, fortsätter på N-pil och får den fint.

K2 här var det kanske lite för mycket safe? Springer bort så att jag får kontakt med ledningen och går sedan S.

K3 det kändes givet för min del att springa runt på stig. För att få ett bra resultat har jag inte råd att bomma kontrolltagningen. Enligt QR bommade jag 1.30 här.

K4 tog ut riktningen och tassade på, tyvärr tappade jag styrningen strax efter stigen. Andra löpare röjde kontrollen.

K5 Planen var att gå O och sedan springa runt på vägen. Jag börjar O men hittar något stråk eller mindre stig som sedan drar mig SV. När den böjer V accepterar jag det och spolar ursprungsplanen. Jag har inte koll på detaljerna så när en storsten tornar upp sig tar jag ut en riktning. Sedan går det ok, jag får med mig fler detaljer och kan orientera mig fram.

K6 ny riktning och en rygg på slutet

K7 min plan var att försöka följa beståndsgränsen NO. Istället följde jag en rygg som följde ett stråk/mindre stig. Jag kunde använda stenarna för att komma rätt.

K8 ny riktning men jag hade även god hjälp av ryggen.

K9 riktning från stigen och när jag närmade mig var det flera löpare i omlopp. Det här var ju en bokontroll.

K10 dags att göra något helt eget, drog ut på vägen. Det hade jag nog gjort ändå. Trycker på, viker av rätt, passerar träsket och några steg längre fram möter jag ryggen, attans.

K11 kommer ut till vägen precis vid stenen. Går O och hoppas kunna dra lite N. Jag har inte koll på detaljerna för att styra rätt, studsar på stigen. Kontrollen syns från den.

K12 stigar mig fram, även den här syns från stigen

K13 ut på stigen, jag vill runda stenskravlet och sedan gå på S-pil. Stenarna drar mig ur kurs och jag kommer för nära ledningen och får vända tillbaka strax innan stigen.

K14 tillbaka till detaljerna. Jag följer stigen och viker av vid steniga höjden tar mig nerför slänten och brantkanten är tydlig. Jag har koll på att jag borde vara i O-änden och ska gira V.

K15 tillbaka upp, följer stigen och går över efter tydliga branten. Det är väldigt stenigt på andra sidan och inte helt lätt att sortera ut vad som är kartsten och inte.

Det här var ett fall framåt jämfört med de senaste prestationerna. Det är trist att jag lite väl ofta sumpar mina planerade vägval. Sedan är det det här med detaljerna, de har jag inte så bra koll på som jag borde.

Kroppen kändes bra i övrigt. Tempot kanske var för lågt? Knät kändes helt ok, inga stukningstendenser.

Ny julserie om en vecka.
Visa kommentarer (0)
 
Julserien etapp 2 (2018-12-09)