Helg utan älg etapp 2 (2018-10-14)
Kategori: Tävling
Karta/område: Juvesvät
Arrangör: Garda OK
Distans: 4,12 km (H40)
Sträcka: 5.78 km
Tid: 53:09
K1 jag försöker hitta rätt ställe att lämna stigen, nu vet jag inte varför jag lyckades.

K2 samma approach som K1 men här var groparna tydliga och det var ganska enkelt att komma rätt.

K3 jag lämnar stigen när jag ser det gula på höger hand. Väl inne ser jag var brantkanten slutar och jag ska ju bara hålla riktningen. K1-K3 var en bra start som kändes ganska enkel.

K4 jag är på sträcket när jag passerar stenen men riktningen är inte rätt. Framme vid något gult tror jag naturligtvis att det är rätt gula. Jag går således S men känner att jag gått för långt. Tydligen var jag nära stenen men har inget minne om att jag såg den eller agerade utifrån den. Jag gick V för att nå vägen men jag såg upploppssnitseln och stannade i det gula och funderade. Sprang NO och sedan N på ren chans och får den. Väldigt oförtjänt.

K5 kändes enkel, gick N och glider på beståndsgränsen innan jag forcerar N genom det gröna. Med hjälp av grusgropen var det inga problem att hålla N-pil till gropen.

K6 säkrar med väg- och stiglöpning, får häng sista biten in.

K7 håller grov riktning mot hygget och räknar med att lösa attacken från hörnet av hygget. Skärmen satt så snällt att jag inte behövde tänka så mycket på lösningen.

K8 jag tar mig upp på höjden och bågar S för att få kontakt med grusgropen. På väg ner på andra sidan hamnar jag på en tydlig stig som förvirrar mig. Den fanns inte på kartan, det var väl beståndsgränsen jag såg. En idé var att från vägen hålla tangentens riktning in till kontrollen. Istället tog hybris över att jag tänkte att jag löser det ändå. Jag hittade Kristoffer och en annan kontroll, fortsatte ut till vägen. Där kunde jag justera och komma tillbaka rätt på.

K9 Jag gjorde nog ett feltänk när det gäller utgångsriktningen. Vägen hittade jag i alla fall. Lämnade vid det gula och tog ut riktningen. Där hittade jag sedan ut till det gula och när det tog slut fick jag lite stråk på vägen in.

K10-K11 jag går klockrent till K11, läste jag fel? Sprang fram och tillbaka utan problem i alla fall.

K12 känslan så långt var väldigt positiv och jag hade något på gång som inte fick förstöras. Därför sprang jag runt och attackerade från N vid grusgropen.

K13 Tog ut riktning från vägkröken men den är fel, igen. Det gula och röset fångar upp mig.

K14-M löpning.

Det här kändes som en revansch, trots 10 minuters bomtid, men det är inte konstigt med tanke på insatsen igår. Riktningen var dålig, sämre än på länge. Jag vet inte vad det beror på? Tar jag ut fel riktning eller driver jag?
Visa kommentarer (0)
 
Helg utan älg etapp 2 (2018-10-14)