25manna motionsorientering (2018-10-06)
Kategori: Träning
Karta/område: Hägerstalund
Arrangör: Attunda OK/Järfälla OK/Sundbybergs IK/Väsby OK
Distans: 5,925 km (ÖM10)
Sträcka: 8.19 km
Tid: 72:13
Detta var comeback efter förkylning. Jag fick ingen plats i laget så det blev en öppen bana.

K1 tuggar stig och lämnar den strax efter kombinationen höjd och stig på höger hand. Bra start.

K2 stig över mot rätt höjd, siktar mot högsta och drar sedan på grov riktning mot öppningen mellan de förbjudna. Jag följer snitslingen utan att ha koll på riktningen och studsar på stigen.

K3 långsträcka. Jag ser K11 men kommer ändå in på fel stig och får vända tillbaka. Jag kommer även fel i kontrolltagningen, höjden var inte så brant som jag fick för mig på kartan. Löparna på sträcka 2 ledde mig rätt.

K4 löser den ok men blir väldigt störd av alla löpare runt omkring. Jag sprang till stenen nära stigkorset för att säkra upp. Vid den stämplingen var jag plötsligt helt solo. PS jag mötte Jonas K på gärdeskanten DS

K5 långsträcka igen. Nu lyckades jag stiga mig fram klockrent, sätter även kontrolltagningen. Blev belönad med en bra split.

K6 är försiktig på denna korta, ser öppningen till vänster tidigt men även något som ser öppet ut på höger hand sedan ser jag en spanare sitta på en pall till vänster vilket avgör saken.

K7 tuggar stig igen men lämnar en stig för tidigt. Inser knaset och vrider rätt

K8 jag tar ut riktningen men vet också att jag ska hålla mig mellan de två höjderna. Jag var bara tvungen att titta på första stenen på vägen ner i sänkan.

K9 springer runt, sedan var det väldigt mycket löpare runt K4 och K9. Fick rastipanik på väg upp på höjden men sprang sedan rätt.

K10 springer nästan samma väg som mot K5 men viker upp på den stig jag noterade tidigare. Här har sträcka 3 en tidig gaffling och det är väldigt mycket folk i omlopp. Det är stressande men samtidigt ger det en viss hjälp.

K11-M löpning

Benen kändes pigga idag vilket var lämpligt då det fanns mycket stig och för övrigt god framkomlighet. Det var ganska snälla kontrollplaceringar vilket det brukar på 25manna. Jag skötte mig hyfsat i orienteringen men det blev ändå 8.30 i bomtid enligt winsplits. Jag tyckte jag vågade ytterligare lite, efter stukningen.

På Gotland blir det tävlingsklass igen!
Visa kommentarer (0)
 
25manna motionsorientering (2018-10-06)