Poängtävling 7 (2018-07-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Stakadammen
Arrangör: OK Milan
Distans: 5 km (Klass 2)
Sträcka: 6.89 km
Tid: 91:59
Uppladdningen för femdagars fortsätter. På samma dag som Mastloppet fick även Örebro exiles mastkänning, TV-masten vid Lockhyttan!

K1 jag vill spela säkert på första, tar högsta höjd och tänker sedan gå O. En bit ner ser jag en skärm och får rastipanik, det är ju en sten, jag ska ha brant! Jag tror att jag sedan läste på fel sten när jag korrigerade tillbaka. Det kan varit så att jag inte så stenen i ringkanten utan läste från en annan sten i NO.

K2 springer förbannad stig och tänker göra det så nära jag bara kan. Trots varningarna innan start, att släpstigarna kan vara övervuxna av ormbunkar, kolla på de öppna stråken i naturen istället! Alltså, jag missade stigkorset. Riktningen och längden gjorde mig uppmärksam på detta. Även höjden på höger hand och en försvunnen löpare bakom bidrog. I vredesmod gick jag över höjden och ner till K3 först. Därifrån promenerade jag till K2.

K3 jag promenerade tillbaka igen.

K4 jag ville ut till stigen men tog en omständig väg. Kontrolltagningen vållade inga problem.

K5 jag ville bocka av grönområdet och träsket för att fortsätta på riktning. Det funkade klockrent!

K6 för en gång skull ville jag undvika höjdkurvorna och lyckas samtidigt hitta bra löpstråk. Framme vid träsken fick jag lite hjälp som förvaltades väl.

K7 många andra gick över höjderna men jag ville ner och använda träsket, det var väldigt löpbart och jag kom upp rätt på kontrollen.

K8 jag tog ut riktningen och tänkte räkna träsken. Riktningen var flera grader fel men jag stämde inte av några andra detaljer för att styra rätt. Uppfångaren bakom blev det gröna men på vägen fanns branter, stenar och en beståndsgräns som hade kunnat hjälpa mig.

K9 här försökte jag använda träsket igen men jag hade häng också. När häng gled ner gick jag upp och fick den fint.

K10 långsträcka! För en gång skull kollade jag hela sträcken på en gång. Planen följdes ända till träsket efter släpstigen. Där hade jag tänkt att ta blötsänken upp för att få rätt riktning in. Istället hängde jag en annan löpare upp i en annan sänka. Vid kolmilan satt en kontroll och jag kunde ta ut en ny riktning därifrån.

K11-M jag försökte undvika höjdkurvor igen men sträckan präglades av ett snedsteg. Jag skrek högt av smärta och rädsla men det fanns hjälp i närheten och det gick att stödja på foten. Det blev promenad för resten.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 7 (2018-07-10)