Lång-KM (2018-05-27)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ängsjö
Arrangör: Centrum OK (Lena Ö/Joel B)
Distans: 7,4 km (H40+)
Sträcka: 9.99 km
Tid: 75:13
K1 jag ville försöka lösa den så enkelt och säkert som möjligt. Bågar runt på stig S om strecket. Efter det gröna viker jag av, diket hjälpte mycket. Rätt höjd prickad och väl på väg över kunde jag stämma av positionen och jag kom ner nära på andra sidan.

K2 först skön skogslöpning på S-pil. Höjden var tydlig och jag svänger upp och följer. Jag får första stenen men sedan tappar jag riktningen och går bara på vad jag tycker mig se ut som rätt höjd framför mig. Jag studsar på dike och träsk innan jag kommer rätt. Fyra minuter rann iväg.

K3 bättre koll på riktningen och den kom till mig förvånansvärt snabbt.

K4 Valet föll på att hålla mig N om strecket. Ö om K11 fanns ett hygge, jag följde det i S-kanten, och sedan siktar jag mot nästa hygge. Ute på hygget har jag Grafströms rygg och jag märker att vi drar SV vilket känns rätt. När jag passerat hygget ser jag en sten och hör ett pip, då fattar jag vart jag är på kartan och kan fortsätta till nästa sten. Helt klart lite flax i den kontrolltagningen.

K5 jag valde ett lång stigvägval runt alltihopa. Jag hade återigen Grafströms rygg en bit men när han tvekar på vägen fortsätter jag S. Jag kommer ikapp Robertson på den mindre stigen och försöker rycka ifrån. Väl ute på sista stigen innan ser jag Nylund gå upp i backen, jag var på väg att följa men det kändes fel. Då ser jag Robertson fortsätta längre på stigen, samtidigt noterar jag att det ska finnas dubbelstenar vid stigen precis S om kontrollen. Det måste bli min attackpunkt. Klart osäker lyckas jag ändå hitta rätt och strax innan stämpling smiter Grafström förbi!

K6 jag tar ut riktningen och tassar på, Grafström håller samma riktning vilket känns betryggande. Men något är fel, vi sprang över höjd och ner i träsk igen. Jag har en hypotes, att vi gått för långt. Grafström hade en annan hypotes, den var rätt. Tyvärr hade vi båda en märkligt dålig riktning mot K6, känns skumt.

K7 riktningen var däremot helt rätt här, jag plockade stenarna på vägen och hade fin koll. Precis innan stämpling kommer Robertson, igen.

K8 jag tar initiativet, de ville väl låta mig springa bort mig? Jag går avsiktligt V och tänker dra lite S. Kanske berodde det på att jag såg andra stenar? Grafström och Robertson har bättre koll och jag stämplar strax efter dem.

K9 långsträcka! Jag försöker planera min sträcka och de andra drar iväg. Jag väljer att gena i början av sträckan och sedan använda stigarna. Förhoppningen är att jag ska komma ikapp dem eller att de tagit ett annat vägval så jag kan smita förbi. Jag löser det ganska bra men det går inte fort hela vägen. Ingen skymt av varken Grafström eller Robertson. Hmm.

K10-K11 jag vill vara försiktig på slutet och inte sabba loppet. Går på N-pil till K10 och studar på diket, tycker mig se höjdpartiet och drar V och får den. Till K11 vill jag använda stig och gå N efter limphöjden. Jag lämnar stigen rätt men drar lite för mycket O och får en massa andra stenar innan jag ser Ordf & Falken i solstolar.

M hygge och löpning.

Jag känner mig ändå ganska nöjd med orienteringen, en lite större plump (K2). Benen kändes ok. Det räckte ändå inte speciellt långt men det är inte så mycket att göra åt.

Vårsäsongen.
Visa kommentarer (0)
 
Lång-KM (2018-05-27)