Poängtävling 3 (2018-05-15)
Kategori: Tävling
Karta/område: Kyrkberget/Käringmossen
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,72 km (Klass 2)
Sträcka: 5.98 km
Tid: 68:10
Dags för poängtävling igen! Det här var en karta jag inte sprungit på tidigare, nära Gyttorp. Jag bestämde mig för att ge den nya kompassen ännu en chans efter smällen i Åhus. För säkerhetsskull hade jag med mig den gamla som backup.

K1 jag var inte tillräckligt noggrann med något. Hittade höjd med kontroll tidigt, inte min. Fortsatte lite men hade ingen koll. Fick en massa stenar och chansade rätt.

K2 tog ut noggrann riktning och det visade sig ironiskt nog att jag hade svårare att hålla riktningen i det öppna träsket än i skogen. Jag fattade snart att jag inte hade rätt riktning men fortsatte envist för jag var förbannad på kompassen. När det började gå nerför styrde jag N och fick den utan problem. Bytte kompass.

K3-K4 försiktigt med god riktning, hade god hjälp av blickskola vid kontrolltagningen

K5 bestämde mig för att använda träsket då löpbarheten var god. Funderade senare på om jag skulle göra ett omtag av K1 på vägen istället men slog bort den tanken. Jag lämnar på rätt ställe och tar kontrollen försiktigt.

K6 startar rätt, får stenarna men tappar sedan riktningen. Det ser konstigt ut, stenarna skulle ju vara en bekräftelse på rätt riktning. Ser storstenen i SV och korrigerar.

K7 här orienterar jag bra och förenklar fint. Via släpstig upp på höjd och förbi kolmilan (det satt en kontroll där), girar sedan ner till diket och använder det för att nå träsket. Upp på höjdpartiet och fortsätt förbi stenarna.

K8 tappade riktningen igen men när jag såg hygget kunde jag lägga pusslet och dra N. Delar av den dåliga riktningen berodde nog på att jag trodde jag var längre N, vid dikesförgreningarna.

K9 ut till väg och sedan N

K10 försökte hålla riktning men tydligen började jag med det en bra bit efter stämpling. Fick i alla fall stenar och sedan höjden innan kontrollen.

K11 bra O igen, N till träsket, glider sedan över höjden och följer nästa träsk N hela vägen fram.

K12-M löpning

En blandad O-insats. Jag borde nog inte springa med två kompasser, de riskerar att störa varandra. Härnäst väntar dubbla tävlingar i Värmland.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 3 (2018-05-15)