Närkekvartetten dag 3 lång (2018-05-12)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klunkhyttan
Arrangör: Hagaby GoIF/Garphyttans IF
Distans: 7,27 km (H40)
Sträcka: 11.13 km
Tid: 124:43
Vi hoppades på lite snällare terräng än de första två dagarna, och det fick vi.

K1-K3 en jättebra start, bra fart och bra koll. Jag använder träsk och riktning på ett smart sätt.

K4 går i samma stil men jag faller till slut i fällan jag ändå sett. Riktningen försvinner och jag hamnar ute på udden. Jag har nog lite tur som ser stenen och kan vända tillbaka på rätt spår.

K5 långsträcka och vätska på halva vägen. Jag vill pricka vätskan på stigen halvvägs, sedan var planen att hålla tillräcklig riktning för att kunna använda hygge och storträsk sista biten in. Planen håller ända fram till hygge och träsk men sedan tappar jag det. Av någon anledning tror jag att jag är längre norrut. Finner en sten och anar "min" punkthöjd på rätt ställe men sedan ingen skärm. Då fattar jag att jag är SV om kontrollen och kan styra upp.

K6 efter två dåliga kontrolltagningar vill jag komma tillbaka på banan. Tyvärr är jag för uppe i varv eller ofokuserad för att se stigalternativet O om sjöarna. Det hade varit givet annars. Istället försöker jag använda träsken igen. Jag hamnar på fel höjd och det dröjer ända till udden mot sjön innan jag läst in mig.

K7 efter den här dåliga perioden gjorde det nästan ont att veckla ut monsterlångsträckan. Hur skulle jag lösa denna? Jag såg inget bra vägval. På vårt kartblad fanns inte väglöpningen som liveloxkartan avslöjar. Jag delade upp sträckan i tre delar, först nå vägen med vändplats, därifrån fortsätta V och pricka den lite större sprickan i brantkanten, nere på andra sidan har jag den rejäla höjden som täcker min kontroll.

Jag lyckades hitta stigen N om vändplatsen men bord nog insett att jag var just N om vändplatsen. Sedan drar jag mer N än planerat och missar brantkanten. Jag fortsatte tålmodigt ändå och blev uppfångad av Bergslagsleden. Den hade jag inte sett på kartan vid planeringen. Därefter gick det helt ok att springa rätt.

Med Bergslagleden i minnet kanske man hade kunna grovbomba den i höjd med K1 och K2?

K8 efter långsträckan var jag för trött i huvudet för att ta den planare vägen ut med träsket, istället fick benen jobba uppför höjden.

K9-M löpning. Jag fick fin sparring av löpare i spurten. Han var en av få jag sett sedan innan långsträckan.

I efterhand är det långsträckan man kommer ihåg. En riktig strapats!
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten dag 3 lång (2018-05-12)