Närkekvartetten dag 1 lång (2018-05-10)
Kategori: Tävling
Karta/område: Ullavi klint och Rusakulan
Arrangör: Almby IK/KFUM Örebro OK
Distans: 7,2 km H40)
Sträcka: 11 km
Tid: 130:51
En massa varningar för tuff terräng. Löften om oerhört vacker skog. Gassande sol.

K1 better safe then sorry. Upp till träsket och sedan fortsätta söderut. Den satt bra.

K2 så mycket stig som möjligt. Jag ville attackera från det gröna, bockar av branterna på vägen och får den bra. Det vaskades med höjdkurvorna.

K3 Jag ville säkra upp med stig (Bergslagsleden) och gå av vid åsen NV om kontrollen. På väg ner fick jag branterna och kunde rikta in mig rätt.

K4 Försiktigt N, fick träsket korrekt och fortsatte försiktigt men lyckas ändå inte se den. Riktade in mig och om mig men ändå inte rätt. Tappar 5 min.

K5 Jag chansade på att kunna hålla riktning eller hitta ett stråk som tog mig rätt men det funkade inte. Studsade på stigen bakom och kunde ta den på returen.

K6 Långsträcka! Tuggar Bergslagsleden ända till sjön. Efter norrändan av sjön vill jag gå ganska rakt upp men löpbarheten snett upp är för god. Jag tappar kollen på hur när jag egentligen är. Ågren far förbi. Jag testar idén att jag är nära och den sitter där.

K7-K9 går bra, kanske var det lite enklare än tidigare? Bra riktning mot K7, fick den gröna remsan rätt strax innan. K8 på grov-O. K9 via träsk, riktning och balansering upp på rätt höjd.

K10 Långsträcka, utan bra vägväl kändes det som. Planen var att gå S om den gula höjden och sedan finns släpstigen N om strecken på andra sidan vägen. Jag föll återigen för den goda löpbarheten NV men jag uppfattade inte att jag drog så kraftigt förrän jag var framme vid branthöjden. Då bytte jag till det nordliga vägvalet. Jag utför bra därifrån.

K11 förenklade jag rejält med stig och snitslad stig

K12-M löpning

Det var rejält tufft och ibland faktiskt riktigt vackert. Jag skötte stora delar av orienteringen mycket bra men det gick inte fort.
Visa kommentarer (0)
 
Närkekvartetten dag 1 lång (2018-05-10)