DM Ultralång Västmanland (2018-05-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Arboga
Arrangör: Arboga OK
Distans: 11,17 km (H40)
Sträcka: 15.8 km
Tid: 144:18
Jag tyckte jag behövde ett långpass, det var längesedan nu. Planen var att ta det lugnt för att orka hela vägen. Vi sprang två slingor på samma karta, kartbyte efter K9. Därför blir det lite rörigt att följa.

K1-K2 kontrollerat, mycket väg till K1 och sedan riktning till K2.

K3-K4 sprang väg och stig ända till kontrolltagningen, väl där tappade jag fokus när en annan löpare i min klass dyker upp. Det blev samma visa vid K4. Här stryker jag nära skärmen utan att se den och den andra löparen hamnar lite väl mycket i mitt fokus.

K5 långsträcka! Hittade stig väg i V och sköter mig ganska bra. Lämnar väg lite väl tidigt och drar sedan för långt V i kontrolltagningen men fattar läget och kompenserar.

K6 tänker gå O och kollar upprepande på kompassen men det var inte O, det var SO och jag tappade 10 min. Blev förbannad och bytte kompass. Ja, jag hade med en extra för säkerhetsskull.

K7-K9-Kartbyte sköter mig helt ok

K11 backen upp från startpunkten tog musten ur mig och jag insåg att sista slingan skulle bli mycket jobbig.

K12-M jag hade inga större problem med orienteringen men kraften i benen var nästan helt borta. Lägg till bilaterala skoskav.

Det var en fin kväll. Jag kan acceptera att benen tog slut men det är trist att jag inte kan hålla i min orientering när annan löpare dyker upp. Förhoppningsvis beror benens soppatorsk på att jag inte åt något extra innan loppet, inte drack jag heller. Lunch 12, ultralång kl 17, kanske inte är den optimala uppladdningen? Nästa vecka väntar 5 lopp på 6 dagar, som ett tidigt genrep inför 5-dagars.
Visa kommentarer (0)
 
DM Ultralång Västmanland (2018-05-02)