LOK:s jubileumstävling c/o Swedish League (2018-04-22)
Kategori: Tävling
Karta/område: Söderö
Arrangör: Linköpings OK
Distans: 7,14 km (H40)
Sträcka: 8.84 km
Tid: 95:20
Det var dags att fokusera och vara beredd från början. Det varnades för tuff terräng men jag trodde inte att det skulle bli så överjävligt som det lät. I alla fall inte för oss i H40. Mina förväntningar var istället höga, på karta, på bana och på terräng. Vädret var på topp, soligt och fint men inte för varmt.

K1 jag valde det svåra alternativet att försöka hålla riktning snett uppåt istället för att ta högsta höjd i S. Det fick jag betala för i tid.

K2-K3 håller bra riktning och stämmer av med detaljer längs vägen

K4 långsträcka! jag höll den grova riktningen och tog hjälp av de stora träsken fram till vägen. Där valde jag väglöpning ända fram till branten i kurvan. Fortsatte att använda träsk och fick sedan branten som sista säkra.

K5 använder träsk igen och kan då ganska enkelt navigera ut på tungan och runda branten och ta mig upp på rätt ställe.

K6 försöker hålla riktning igen men tappar bort min exakta position längs vägen. Där kändes det som lite turligt att jag fick branten NV om kontrollen. Strax efter stämpling möter jag en frustrerad Ågren. Annars hade jag varit förvånansvärt ensam i skogen.

K7 jag vill undvika det brantaste partiet och försök ta mig ner tidigare i NO. Väl nere går jag N och siktar på högsta höjd som sista säkra. Går försiktigt därifrån.

K8 här fick jag litet oväntat häng på 3-4 löpare. Jag hade koll på riktningen men kanske inte så många av detaljerna.

K9 funkar det en gång kanske det funkar igen tänkte jag och följde efter. Jag märker att riktningen är inte den jag ska ha. Till slut når jag en tydlig stig och får inte ihop det, jag har inte ens sett den på kartan. Stående på en tydlig ås fattar jag läget och hittar rätt.

K10 löpning och vätska

K11 försiktigt på riktning och en liten portion häng

K12 långsträcka! Planen är att passera höjden efter träsket SO. Jag börjar med att hålla den grova riktningen och använda så bra stråk som möjligt. I slutet av hygget lämnar jag det bästa stråket. Jag når höjden och drar O, det blir lite väl mycket men jag läser in mig på de största stenarna och kan korrigera. Det blir en enkel ingång från S.

K13-K15 känslan är bra och jag är lite extra försiktig på slutet.

Det här var riktigt roligt och inte så tufft som det lät innan. Jag skötte orienteringen bra och framförallt förenklingen.
Visa kommentarer (0)
 
LOK:s jubileumstävling c/o Swedish League (2018-04-22)