Tour de Åtvidaberg (2018-04-21)
Kategori: Träning
Karta/område: Humpa
Arrangör: Falken & co
Distans: 5,1 km (A)
Sträcka: 7.13 km
Tid: 66:50
Lördagsträning i närheten av basecamp Norrby. Vädret bjöd på vår.

K1 ser inte ens stigvägvalet som borde vara default för min del. Jag hittar rätt ändå men blev förvånad när det går en stig så nära.

K2 försöker hålla den grova riktningen och styr sedan runt höjden på S-sidan och anar branten.

K3 viker av från stigen innan kröken och försöker hitta bra stråk ner mot sjön. På vägen ner ser jag Robertson springa utmed vattnet och Ågren blåsa förbi mig.

K4 träskpassagen var väldigt blöt, väl framme röjde Henriksson kontrollen åt mig.

K5 förenklar fint och tar mig upp för höjden och har sedan fin koll på branthöjderna när de är passerade spricker det. Robertson kommer ut från kontrollen eller har han inte tagit den? Jag ser ingen höjd där inne. Är det kanske något längre S? Henriksson gjorde mig sällskap i letandet och hittade den före mig.

K6 ser lång och jobbig ut. I grönpassagen möter jag Magnus K och förvånas över hur fort har kom tillbaka. Det var ju inte längesedan han sprang förbi mig. Strax därefter ser jag skärmen.

K7 på väg tillbaka i grönpassagen kommer jag ikapp Henriksson igen. Jag försöker stå på men slarvar i kontrolltagningen och Henriksson smiter förbi igen.

K8 vid stämpling är jag ikapp Henriksson igen

K9 jag försöker ett nytt ryck och hinner först, slarvet i kontrolltagningen är mindre den här gången (men det finns där)

K10 jag tar mig över högsta höjd och söker sedan felaktigt efter en grop. Karin F och Henriksson stämplar K10 strax före mig. De lär haft koll på att det var en brant som gällde.

K11 jag hänger mest efter Karin och vi stämplar samtidigt

K12 jag försöker rycka men lyckas inte kombinera det med O-disciplin. Karin stämplar strax före

K13 nytt försök och den här var synlig på långt håll och jag stämplade strax före

K14 jag ser något som liknar en stig och jag tror att jag kan gena upp till den större. Det sket sig och jag fick korrigera V och Karin var nästan ikapp. I kontrolltagningen fick jag inte ihop kurvbilden. Känslan var att jag befann mig på en ås men det fanns ingen ås på kartan. Det var nog den negativa kurvbilden som lurade mig?

K15 jag tog tydligen en kass riktning ut från kontrollen men hade sedan inga problem.

K16 vållade heller inga problem och jag såg skärmen tidigt

M löpning

Det var en trevlig träning med lite för dåligt fokus för min del. Ganska ofta är fokus dåligt på träning. Det var kul med lite växlingar och närkontakt med andra löpare. Terrängen var bra, omväxlande!
Visa kommentarer (0)
 
Tour de Åtvidaberg (2018-04-21)