Träningsserie 10, Natt (2017-10-17)
Kategori: Träning
Karta/område: Lindesberg
Arrangör: Lindebygdens OK
Distans: 5,7 km (Långa)
Sträcka: 7.67 km
Tid: 64:00
Vi gjorde en utflykt till Lindesberg för att få lite mer natträning. Tjoho. Jag hade en defensiv inställning och tänkte köra den korta banan, drygt 3 km. När vi såg kartorna med dess stadsnära banor svängde jag och valde den längsta.

Karin startade en stund före mig.

K1 springer stig så länge det går men lämnar den aningen för tidigt för att få en perfekt kontrolltagning. Ändå en bra start.

K2 löser även den ganska bra. Mindre bra var att jag lämnade stigen för tidigt, rätt in i det gröna, samt att jag missade att den fanns en stig nästan ända fram till kontrollen. Bristerna kompenserades av att jag girade S genom det gröna och kom rätt på höjden och en annan sten. På väg ut möter jag Karin som undrade till vilken jag var på väg till.

K3 planen var att gå O med godkänd drift N, när jag träffar på stigen går jag N till den större stigen. Problem: den första stigen fanns inte, terrängen pressade mig S. Jag kom fram till ett hus men jag fattade inte riktigt vilket, tog mig runt (av någon konstig anledning var det inte tomtmarksfärg på den sidan jag sprang runt) och ut på stig-väg, där var jag tillräckligt öppen i sinnet för att kunna läsa in mig och attackera kontrollen. Under min omständiga väg sprang Karin förbi.

K4 löpsträcka, trots tid för läsning lyckas jag tappa tid. Jag hade inte läst in rätt detaljer och blev stirrig när det inte stämde helt.

K5 fortsätter springa, benen känns bra. Här borde jag förenklat lite och hållt mig O om det jobbiga träsket, det fanns till och med en liten stig till hjälp. Istället blev jag uppfångad av höjden med stenar O om min sten.

K6 utförde enligt plan, O till stig, gå upp vid stigkors. Tyvärr hade några lokala ligister smashat SI-enheten, vilket leder till gråa splits.

K7 jag ville inte springa väg men väl stig. Viker ner vid rätt stigkors och lyckas försiktigt treva mig ner till rätt höjd.

K8 den här såg klurig ut och jag hade ingen bra förenkling att ta till. Jag försökte gå in i området för att kunna hålla N. När det kommer upp löpare från V så ser jag reflexerna och girar ner. En annan bana hade en del av mina kontroller i omvänd ordning.

K9 i stort sköter jag den här jättebra. Jag väljer det som är snabbast för mig. Sedan lyckas jag bli uppfångad av släpstigen och läsa av hjälpkurvehöjden. Till skillnad från många andra tillfällen lyckades jag också ta mig ur ett grönt område direkt istället för att trassla mig längre in.

K10 sköter mig bra igen, viker av från stigen i höjd med stenen. Tar ut riktning och är väldigt försiktig. Jag får även en sten i ringkanten som ligger på min linje. Stenen syns inte under ringen på livelox-kartan. Sedan lyckas jag driva lite. Det kändes fel att gå ner på andra sidan för det stämde inte med hur jag tolkade kurvbilden men det var för öppet för att jag skulle ha missat kontrollen. När jag kommit ner en bit ser jag reflexen lite längre fram, en bit upp.

K11 jag hade nog en idé att runda rastret, vilket jag i och för sig lyckades med men istället fick jag ett rejält parti snår och sly.

K12 sprang, läste, sprang. Läste bra och kontrolltagningen blev väldigt enkel.

K13-M löpning

Det här var en annorlunda nattupplevelse än många andra. Det liknade nattsprint emellanåt men det var inte alltid så lätt som vi trodde från början.
Visa kommentarer (0)
 
Träningsserie 10, Natt (2017-10-17)