Lång-KM (2017-06-06)
Kategori: Tävling
Karta/område: Gömmaren
Arrangör: Centrum OK (Malin A & Henny S)
Distans: 6,3 km (H40)
Sträcka: 8.41 km
Tid: 75:42
Jag hade satt upp mål inför KM:
1) Ta poäng i KM-cup, dvs topp 5
2) Topp 3
Inte orimliga och utmanande mål.
Planen var att hitta de snabbare men längre vägvalen om de fanns och vid behov använda riktning den sista biten in.

K1 väljer väg och ingång från S. Håller rätt riktning i början men drar lite. Har inte koll på detaljerna för jag minns inte gulhöjden eller branten bakom.
K2 försiktigt på riktning, fick det gröna och sedan upp på höjden.

K3 håller mig på stigar och viker inte av förrän träsket tar slut, då går jag på riktning, försöker justera vid storstenen. Det lyckades jag inte med men däremot fattar jag upp på höjden att jag ska gå N för att komma rätt.

K4 stig N kändes enklare än stig S. Det fanns massor med stig och det blev trixigt. Lämnar stig för tidigt två gånger på slutet men lyckas fatta och acceptera. Jag blir riktigt glad när jag till slut får den, strax efter kommer Karin som startade cirka 3 min före.

K5 försiktigt på riktning

K6 vill ut på stig och sedan fortsätta i stigens riktning men lyckas inte alls hålla riktningen. Märker att jag är nära stigen i N och försöker acceptera och justera efter det. Jag vet att Karin kan vara nära och lyssnar efter ljud. Jag tror att jag ser den innan jag hör Karin.

K7 har Karins rygg ut, på stigen går hon V då tog jag O. Lämnade återigen tidigare än tänkt men lyckades anpassa mig igen och fortsatte framåt till branterna.

K8 försökte hålla rätt riktning men återigen var den fel. Jag hade också följande i huvudet, något jag hörde innan start "höjden var bara en kurva men kändes som ett berg". Väl uppe på berget fick jag en ledningsstolpe och kunde korrigera S.

K9 springer stig så långt det går men jag får kämpa för att hålla koll på alla stigar. Jag får till en bra ingång till kontrollen från N och möter även Karin som är på väg ut i höjd med stenen.

K10 Jag fick känslan att Karin gick runt N så jag chansar att gå rätt på, att jag hittar en väg ner för branterna. Det lyckas och jag försöker hålla riktningen, samtidigt som jag spanar efter något att läsa på. En bit fram får jag stenarna och kan fortsätta fram till mig höjdparti. Skärmen satt längre bort än förväntat och det var riktigt skönt att få den.

M väljer att gå N till den större stigen och någorlunda känd mark, sedan löpning.

Jag var riktigt nöjd med min insats. Cirka 7 min bom enligt Winsplits men det kunde blivit mycket mer i den här terrängen. Bra riktning emellanåt men bäst var min förmåga att läsa in mig och att acceptera läget. Det blev också en tredjeplats!
Visa kommentarer (0)
 
Lång-KM (2017-06-06)