Poängtävling 6 (2017-05-16)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden (Timanshyttan)
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,69 km (Klass 2)
Sträcka: 6.77 km
Tid: 80:17
Fokus är fortfarande riktning men även uppmärksamhet på stigvägval och ledstänger.

K1 det gick lite för fort i början och jag vek NV lite väl sent men jag hade koll i stort. Upp på rätt höjd, ser det jag tror ska vara min höjd, glider in på högra sidan men ingen skärm. Tror då att jag ska mer NO men icke, noterar efter ett tag att min brant skulle sitta på vänstra sidan. Bommade 2.20 på det.

K2 velade lite om hur jag skulle göra, uppe på vägen bestämde jag mig för att fortsätta på riktning. Jag minns inte riktigt men har för mig att jag fick branten på halva vägen, slutet och kontrolltagningen minns jag inte.

K3 bra fart förbi första sjön. På släpstigen får jag inte riktig ihop det, hur den fortsatta riktningen kom sig förstår jag inte. Efter att ha passerat några träsk ser jag ett T, tror då att jag är längre fram, närmare strecket. Justerade riktningen efter det, kommer strax till en tydlig brant och justerar igen och nu börjar det stämma för mig. Började leta istället för att orientera vid kontrolltagningen.

K4 jag missade helt att det stora träsket var så nära kontrollen, det fanns dessutom en stor sänka med stenar och branter som sista säkra. Istället försökte jag på riktning, drev lite, fick storstenen och tänker S men det blev ändå SV. Får inte ihop det men hittar en ny storsten, det är mycket stenar nu, vidare SV och upp på en höjd, lätt uppgiven. Då fattar jag att kontrollen ska sitta mycket längre ner. Tar mig ner och chansar N efter släpstigen.

K5 sköter mig helt plötsligt riktigt bra och moget. Bra riktning mot vägen, justerar O lite och bockar sedan av många stenar innan jag får den.

K6 lite knäckt väljer jag att använda vägarna genom hygget, det blir en lite omständig sväng men jag lämnar i alla fall vägen på det tänkta stället. Försöker hålla S, ser inte några stenar. Läser det som att jag ska upp så mycket att det planar ut. Hittar flera stenar och bitar av träsk och får inte ihop det längre. Vänder tillbaka till tidigare stenar och tar riktningen därifrån och får den direkt. Bomtiden ca 5 min, bara på kontrolltagningen.

K7 jag var sugen på att springa väg igen men tyckte inte att jag skulle komma tillräckligt nära, valde att springa skog. Delvis en trevlig sträcka att springa. Passerade branterna men vill ändå säkra min position med sjön i N. Tog mig upp igen, vill säkra med högsta höjd med sten. På spåret ser det ut som att jag trodde jag var på en annan höjd, den i SV med sten. Jag kan inte minnas att jag såg några branter vilket borde gjort mig uppmärksam på att jag var fel. Jag minns dock den skarpa lutningen neråt, fattade ändå inte att jag var för långt upp (S). Fortsätter men inte kontroll och det känns fel, försöker läsa in mig och gör det inte förrän jag står på en tydlig höjd med brant svagt NV om kontrollen. Promenerar upp igen och stämplar.

K8 nu börjar det dyka upp lite folk runtomkring, väljer släpstig och viker upp efter stenarna, har sedan en rygg till branten.

K9 följer löpbarheten och får lite ryggar upp från släpstigen

M löpning

Det var skitjobbigt med orienteringen men många sköna löpvänliga partier idag. Jag måste förenkla bättre, få med rätt detaljer. Idag kändes det som att detaljerna var för många, jag klarade inte av att reda ut dem.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 6 (2017-05-16)