Poängtävling 5 (2017-05-09)
Kategori: Tävling
Karta/område: Norabygden (Stakadammen)
Arrangör: OK Milan
Distans: 4,87 km (Klass 2)
Sträcka: 5.86 km
Tid: 73:01
Träningstävling i Noratrakten. Samma strategi som i helgen, riktning strecket om det inte finns andra, klart snabbare vägval.

K1 rakt på, fick en skön bekräftelse när jag kom rätt till träsken på halva vägen. På slutet fick jag lite rastipanik och kollade in en skärm vid ett träsk. Jag såg inte rätt träsk på kartan och trodde att jag var för långt söderut. Det är därför jag girade N efter sista branten. Insåg dock när jag såg ledningen och stenen att jag var ganska rätt. Bra start trots paniken. De snabbaste på livelox rundade första höjden noterade jag.

K2 drev lite i backen ner och noterade det vid träsket, kunde gå på S-pil resten av vägen, fick sista stenen innan.

K3 hade avsikten att runda det gröna men jag kollade inte så noga på kartan. Vek av vid träsket och tyckte att det verkade ljusna, glesa ut, lite längre in men efter ett tag insåg jag att det var grönt. Kämpade mig igenom och försökte hålla koll på vilka riktningar jag tog. Hade lite tur och fick träsket när jag precis kom ut. Flera av de snabbaste på livelox gick rätt igenom precis som jag.

K4 höll riktningen men blev osäker på slutet, det kändes som att jag gått för långt men en annan löpare övertygade mig att fortsätta.

K5 det kändes självklart att gå Ö om masten. Nu är jag inte lika säker längre. Jag bågade NO för att nå släpstigen upp till ledningen men jag hittade en tidigare släpstig och kom rätt på staketet och fick båga igen. Fick sedan en skön löpväg på N-pil, stämde av med stenen innan sista träsket. Även här kändes det i kontrolltagningen att jag kommit för långt. Fortsatte ändå och där satt den. De flesta verkar ha gått Ö om masten men det fanns några snabba som gick V.

K6 försökte hålla riktning igen. Det var skön löpning och jag spanade efter det gröna. Ser det och stenformationer som jag tror omger min kontroll. Letade runt men fattade inte vad som var fel, det måste ju vara här. Till slut gick jag N om det hela och där satt den. Om jag spanat lite mer innan jag gick in i det gröna finns det en möjlighet att jag hade sett skärmen. Väldigt retligt.

K7 håller riktningen igen, stämmer av vid träsket och får även nästa träsk på vägen upp. Ser sedan stenen när jag passerat högst höjd. De snabbaste tog inte lika mycket höjd som jag i början och höll sig N om strecket, inte så konstigt kanske.

K8 bra riktning på skönt löpbar höjd. Även här kändes det som att jag kommit för långt vid kontrolltagningen.

K9 kompenserade för mycket N efter branterna. Klart onödigt. Skärmen satt öppet och jag hade inte behövt vara exakt för att göra en bra sträcka. De snabbaste sprang mer S och undvek de värsta höjdkurvorna.

Det var väldigt roligt idag igen. Riktningen sitter ganska bra och det finns nästan alltid något stämma av med. Nya test väntar till helgen, Fellingsbro och Garphyttan.
Visa kommentarer (0)
 
Poängtävling 5 (2017-05-09)