Närkedubbeln lång (2017-05-07)
Kategori: Tävling
Karta/område: Klunkhyttan
Arrangör: Hagaby GoIF/KFUM Örebro OK
Distans: 7,26 km (H40)
Sträcka: 0.84 km
Tid: 8:06
Samma strategi idag som igår, riktning i första hand.

K1 fladdrade iväg lite på känn och nådde rätt höjdparti men hade ingen koll. Några andra sprang höger, några vänster. Jag började vänster vilket var fel.

K2 nu med ordning på riktningen, träsk-hygge-träsk, sedan kontroll. En bit in på sträckan har jag tydligen stoppat klockan. Resten av spåret är handsprayat.
K3 jag ville undvika det gröna och siktade på stigen. Jag var lite slarvigare med riktningen och kom ändå upp på det gröna men det fanns ett stråk. På stigen hade jag svårt att fatta var jag var. Flera gånger var jag på väg att lämna men det gröna hade ju inte tagit slut. När det väl var dags fick jag lite ryggar att gå på.
K4 kom nästan på köpet men jag hade koll på riktningen.

K5 jag såg inga sköna förenklingar så det blev riktning rakt på. Jag drog lite höger men kunde justera vid hygget, sedan var allt väldigt tydligt.
K6 riktade in mig till vänster om den större höjden.
K7 slarvade uppenbarligen med riktningen. Fick stenen på vägen och försökte läsa in mig men kom fram till att jag inte var där jag först tänkt, siktade mot stigen och löste det därifrån.

K8 långsträcka! Jag såg inga klockrena förenklingar. Siktade mot släpstigen som leder till vätskan. Vid sista hygget noterade jag att jag låg lite höger om strecket. Bestämde mig för att springa väg till sista vätskan och därifrån gå på riktning. Var återigen jag-stark när jag såg en kontroll strax efter stigen men jag fortsatte, ända fram till träsket. Där fick jag lite rygg innan jag såg skärmen på avstånd.

K9 jag såg inga förenklingar här heller, riktning rätt på alltså. Jag hade svårt att läsa av och förstå exakt var jag var. Det började klarna lite vid det andra större träsket. Ett träsk senare fick jag några stenar som sa mig att jag var lite N om strecket. Vid sista träsket fick jag ett litet grönt parti och dubbelstenar och då var jag helt säker. Tog mig över och ner till min brant, fick även en rygg i kontrolltagningen.

K10 tog samma släpstig som igår, såg skärmen jag bommade, fortsatte med stig till hygget. Klampade igenom och upp till superbranten.
K11 riktning hela vägen och inne i ringen gav det sig av sig självt.
K12-M löpning

Återigen ett riktigt bra lopp. Det känns tryggt med riktningen i grunden. Idag fanns det mer möjlighet till löpning också. I resultatlistan slog jag några som jag fick stryk av igår. Två för att jag var snabbare på långsträckorna och en tredje bommade bort sig. Det var väldigt roligt i skogen!
Visa kommentarer (0)
 
Närkedubbeln lång (2017-05-07)