Häxjakten (2017-04-13)
Kategori: Tävling
Karta/område: Billingen
Arrangör: IF Hagen/IK Gandvik
Distans: 6,22 km (H40)
Sträcka: 9.67 km
Tid: 98:16
Nej, min skepsis till att springa natt-O är inte borta. Jag försöker tvinga mig ut, ibland lyckas jag ibland inte. Jag trodde att det här området skulle passa mig. Mycket stigar, alltså många uppfångare och troligen bra möjligheter att springa runt fort på dessa. Det som talade emot var lite svajig hälsa och det snöblandade regnet.

K1-K4 jag får i alla fall en ganska bra start. Det går verkligen inte fort men jag har ganska bra koll och agerar lugnt och metodiskt.

K5 långsträcka. Bestämmer mig för södervägen och det fungerar för mig nästan hela sträckan. Jag hade en bild framför mig att jag skulle vara framme i ett T-kors med min stig i N riktning. Den stigen jag hade framför mig gick NV. Jag hade svårt att acceptera verkligheten, jag tog hjälp av masten för att hamna rätt. När jag hittar en stig i rätt riktning och en intilliggande sten faller verkligheten på plats. Tyvärr händer det här emellanåt, jag misslyckas att läsa in mig trots att alla bitar finns där.

K6 Jag gör en dålig kontrolltagning eftersom jag blev nyfiken på vad ett gäng andra löpare höll på med. Det är ett andra stort fel jag håller på med. Att inte lita på vad jag gör när andra löpare närmar sig.

K7-K12 Tyckte jag såg riktigt svåra ut. Jag var försiktig och läste mycket, lågt tempo och i något fall en bra rygg.

K13 Här gjorde jag ett riktigt moget och självmedvetet beslut, att springa stig runt istället för något höjdkurvsintensivt spår rakt på. Från stigen hittar jag lätt upp i sänkan och ser reflexen på håll.
K14 Tar jag sakta men säkert.

K15 Jag tar ett dåligt beslut som jag tror ska vara bekvämare. Istället för att ta mig upp till stigen i O, väljer jag istället spåret i N. Jag når spåret men agerar väldigt slarvig, kanske är jag trött? På vägen fattar jag att det bruna är parkeringen och springer dit för att jag tror det är lättare därifrån. Imman når glasögonen och jag trevar mig fram till parkeringens S punkt men får ändå inte ihop det. Gör några snurrar och hittar den till slut även om det inte kändes rätt.

K16 Den här var lite kul. Lätt stukad fortsatte jag försiktigt. Tog så mycket stig som möjligt. Jag springer uppe på en ås och ser ett gäng snabbkillar nedanför. Det kommer en reflex, min! Jag stämplar och de andra reagerar och springer upp, väl uppe inser de att det inte alls var deras. De gjorde ju precis som jag brukar göra, klåpare.

K17-M behärskad löpning

Sett till bomtid var det är inte så illa för att vara natt-o. Tyvärr har jag inte tempot för att prestationen ska vara riktigt bra. Kombinationen lågt tempo och de bommar jag gör är inte ok.
Visa kommentarer (0)
 
Häxjakten (2017-04-13)