Aprilflämtet (2017-04-02)
Kategori: Tävling
Karta/område: Hågelby-Eriksberg
Arrangör: Tullinge SK
Distans: 6,79 km (H40)
Sträcka: 8.86 km
Tid: 93:21
Idag var det tydligen flämt istället för skämt på schemat.

K1 en härlig öppning med långsträcka. Jag bestämde mig snabbt för vilka stigar jag skulle ta. Avslutningen var jag lite osäker över. Kartan visar en branfri del S om sträcket men verkligheten avskräckte mig så jag fortsatte på stig och rundade nära K4. Jag tappade troligen mycket tid på detta men jag skötte kontrolltagningen mycket bra och är totalt sett nöjd med sträckan.

K2 grov riktning ner mot vägen, är mer strikt i riktningen på andra sidan och kommer rätt på.
K3 tillbaka och söker mig till rätt del av höjden
K4 håller fin riktning efter vägen och kommer rätt på igen. Den här kändes svår.

K5 jag tyckte det var väldigt brant neråt och minst lika brant uppåt så jag valde uppåt. Gillar inte häst delen och rundar, klart ineffektivt. Sköter resten av sträckan ok. I efterhand tyckte jag att jag borde gått tillbaka och rundat S om K1, och följt stigarna S om strecket. I Livelox hade ingen tagit den vägen. De vassaste hade tagit sig ner från K4 och kutat N om strecket.

K6 skrå med riktning, fick höjden på höger, sedan en av stenarna. Rakt på.
K7 kämpar mig över höjden och följer en annan till en skärm som känns fel, för tidigt, men den var min. Flax
K8 springer stig, lämnar den nog för sent och har inte riktigt koll när jag tvingas runda höjden. Hamnade även för långt ner.
K9 får lite häng men har för dålig egen koll, tvekar lite på slutet men hittar rätt
K10 hamnar i ett tåg, det är osäkert men jag ser stenen och tar höjd rätt på.

K11 jag väljer bort stigalternativen som går rakt på då jag inbillade mig att det kostade för mycket höjd. Rotviker blåser förbi i slänten ner mot ängen, jag följer efter ut. Lämnar där jag tänkt, det går tung uppför (flämt) men jag får med mig högsta höjd. Försöker anpassa mig efter den men är inte tillräckligt noggrann. Jag hade svårt att avgöra hur högt upp jag skulle vara.

K12 slarvar med riktning ut och hamnar S om höjden. Helt plötsligt helt ensam. Blir väldigt osäker men sluter mig till att jag måste vara S om kontrollen.
K13 stigen är frestande nära och jag springer ner. Visste att jag skulle känna igen mig sedan igår och kontrolltagningen vållar inga problem.
K14 hittar rätt parti i backen den här gången. Sikten var ganska god och med lite blickskola ser man skärmen.

K15 försöker hålla höjd men jag halkar längre och längre ner, korrigerar när jag kommer ut i det gula. Passerar näsa och brant med bra koll sedan kommer det folk från alla håll. Jag gör en lov men vänder tillbaka till mitt spår, kommer då rätt på.
K16-M löpning, löpning på äng!

Det var verkligen flämt idag men det är ju så mycket roligare att få springa än skämtorientera. Jag tyckte att jag orkade till K7 sedan började jag göra misstag som till stor del beror på trötthet. Trots det är jag nöjd med insatsen.
Visa kommentarer (0)
 
Aprilflämtet (2017-04-02)